Το απόγευμα της Παρασκευής 1η Φεβρουαρίου, στην Κριτσά, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Κλάδεμα ελαιοδέντρων / διαχείριση υπολειμμάτων κλαδέματος και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στην καλλιέργεια της ελιάς».

Ομιλητής ήταν ο γεωπόνος, ομότιμος καθηγητής δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης κ. Σπυρίδων Λιονάκης. Το σεμινάριο έλαβε χώρα σε αγρό, δίπλα από την Παναγία Κερά της Κριτσάς και το παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της Κριτσάς αλλά και του Αγίου Νικολάου.

Το κεντρικό θέμα της ομιλίας αφορούσε στις βασικές αρχές όσον αφορά το σωστό κλάδεμα της ελιάς… πως θα πρέπει δηλαδή να κλαδεύονται οι ελιές ώστε να αποδώσουν περισσότερο και καλύτερο ελαιόλαδο: «Να έχουμε βλάστηση που δεν θα σκιάζεται».

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «Γ.iii.1. Διεξαγωγή μαθημάτων κατάρτισης παραγωγών στον αγρό» του προγράμματος εργασίας Καν. (ΕΕ) 611/2014 & 615/2014 της περιόδου 2018-2021 και υλοποιείται από το τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων της Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Στις δράσεις συμμετέχουν οι ΟΕΦ (Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων) των Α.Σ. Κριτσάς, Α.Σ. Μυλοποτάμου, Πράσινη ΙΚΕ Μεσσαράς, Α.Σ. Χάρακα και Α.Σ. Χουδετσίου.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου