Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Ντιμιτρόφ: Εμείς κάναμε περισσότερα και κερδίσαμε περισσότερα, οι Ελληνες έκαναν λιγότερα και κέρδισαν λιγότερα

«Εμείς χρειάστηκε να κάνουμε περισσότερα οπότε κερδίσαμε περισσότερα, οι Έλληνες χρειάστηκε να κάνουν λιγότερα οπότε κέρδισαν λιγότερα»  ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της  ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας σε εκδήλωση του think tank  Αtlantic Council στην αμερικανική πρωτεύουσα με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ στην τοποθέτηση του τόνισε ότι αναμένει στο μέλλον να δει και άλλη συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία  τονίζοντας  ότι δυο ηγέτες θα μπορέσουν να  κερδίσουν το πολιτικό κεφάλαιο που έχασαν, όταν η συμφωνία θα αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι η επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα δεν ήταν εύκολη, όμως και οι δυο χώρες έκαναν το σωστό και βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. «Θα χρησιμοποιήσω το όνομα Μακεδονία σήμερα αλλά σε λίγες μέρες αυτό θα αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παρατήρησε ότι «δεν επρόκειτο απλά για μια διαφωνία για το όνομα, αλλά για ένα ζήτημα που επιβράδυνε την πορεία της πΓΔΜ».

Αναφερόμενος στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν Αθήνα και Σκόπια σημείωσε ότι «ανακαλύψαμε ότι η « “Μακεδονία” έχει διαφορετικό νόημα στην Ελλάδα και διαφορετικό στην χώρα μου, και ότι οι δυο αυτές ταυτότητες μπορούν να συνυπάρχουν. Για μας ήταν σημαντικό να μην αλλάξουμε αυτό που είμαστε και για την Ελλάδα ήταν σημαντικό να υπάρχει μια ονομασία προς όλους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι δυο χώρες είναι φυσικοί σύμμαχοι και αυτό αντικατοπτρίζεται στην Συμφωνία, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για στρατηγική συνεργασία σε πολλούς τομείς. Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ προέβλεψε μάλιστα  ότι σε μερικά χρόνια οι κάτοικοι των δυο χωρών δεν θα κατανοούν για ποιο λόγο υπήρχε η πολύχρονη διαφωνία για το όνομα.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ερωτηθείς για αν είναι μη αναστρέψιμη η συμφωνία, είπε  ότι έχει εγκριθεί από τις δυο χώρες με την εποπτεία του ΟΗΕ και έχει κερδίσει επαίνους διεθνώς. Σύντομα θα αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα και να πολεμάει τα στερεότυπα οπότε θα είναι δύσκολο και δαπανηρό για κάποιον να την πολεμήσει. «Αν και η αντιπολίτευση και στις δυο χώρες πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιτύχει καλύτερη συμφωνία, πλέον δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση» κατέληξε.

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η διαδικασία ένταξης έχει γίνει πιο αυστηρή και πιο χρονοβόρα, όμως η ΕΕ παραμένει η πιο βιώσιμη προοπτική για την πΓΔΜ και τα Βαλκάνια. «Έχουμε πραγματική  βούληση να αλλάξουμε και θέλουμε τα ίδια κριτήρια με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η χώρα του θέλει να ενστερνιστεί τις ευρωπαϊκές αξίες.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist