Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης (7/2) για όγδοη φορά στην ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης αποτελούμενη από τους Γεώργιο Ανατολιωτάκη ως Πρόεδρο και το μέλος της Νίκο Πάγκαλο απόντος του Χρήστου Γκέτσιου, παρουσία και του ειδικού γραμματέα της ΕΠΣ Λασιθίου Μανώλη Ατσαλάκη ο οποίος είναι γραμματέας της Επιτροπής.
Εκδίκασαν τα Φύλλα Αγώνα της 14ης και 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και της 9ης και 10ης αγωνιστική της Β’ κατηγορίας όπως και των αγώνων του κυπέλλου, αλλά και ορισμένα τα οποία δεν είχαν προσκομισθεί στην ώρα τους, με τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χωρίς παρατηρήσεις ήταν τα Φ.Α. των αγώνων:
Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας
12η αγωνιστική (Εξ αναβολής)
ΑΟΑΝ-ΑΟ Ελούντας

14η αγωνιστική
ΑΟ Σκοπής-Ίτανος, ΑΕ Λακωνίων-ΑΟ Αναγέννηση, ΠΑΟ Κρούστα-ΑΟΑΝ, ΑΣΙ-Νίκη.

15η αγωνιστική
ΑΟΑΝ-ΑΟΣΚ, Νέοι ΟΦΙ-ΑΕ Λακωνίων, ΑΟ Ελούντας-ΑΟ Σκοπής.

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας
9η αγωνιστική
Πύργος-Θύελλα, Ελπίδες-ΑΕ Αναγέννηση, Κεραυνός-Οροπεδιακός, ΑΟ Βραχασίου-Ομόνοια

10η αγωνιστική
Οροπεδιακός-Ομόνοια, Θύελλα-Κεραυνός

Κύπελλο
Ημιτελικός (Α’ φάση)
ΑΟΑΝ-ΟΦΙ

Ποινές
Κύπελλο
Προημιτελικός (επαναληπτικός)
ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΕ Νεάπολης) Μ.Νοκάι, επιβάλλεται ποινή 2 αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 20 ευρώ.
Ημιτελικός (Α’ φάση)
ΑΕ Νεάπολης-ΑΟ Κριτσάς: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (ΑΕ Νεάπολης) Β.Νάνο, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.
-Οι ποδοσφαιριστές αυτοί εκτίουν τις ποινές τους στη διοργάνωση του κυπέλλου.

Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας
14η αγωνιστική
ΑΟΣΚ-Νέοι ΟΦΙ: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (Νέοι ΟΦΙ) Ε.Λεβάκης, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.
ΑΟ Κριτσάς-ΑΟ Ελούντας: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (ΑΟ Κριτσάς) Δ.Ξανθούλη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

15η αγωνιστική
Ίτανος-ΑΟ Αναγέννηση: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (Ίτανος) Α.Βενιαμάκης, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.
Νίκη-ΑΟ Κριτσάς: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΟ Κριτσάς) Α.Σπανουδάκη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.
ΑΣΙ-ΠΑΟ Κρούστα: Στον δηλωμένο προπονητή του σωματείου ΠΑΟ Κρούστα κ. Ευάγγελο Χατζηδάκη, ποινή αποκλεισμού εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι λήξης της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή μέχρι 30/6/2019 και χρηματικό πρόστιμο διακόσια (200) ευρώ στο σωματείο του ΠΑΟ Κρούστα, για όσα αναφέρει ο διαιτητής στο Φ.Α. Η Πειθαρχική Επιτροπή επιφυλάσσεται να αποστείλει προς την αρμόδια επιτροπή προπονητών της ΕΠΟ το Φ.Α. για ενημέρωση της σχετικά με την εν γένει επαναλαμβανόμενη αντιαθλητική συμπεριφορά του μέλους τους προς τους διαιτητές για να αναλάβουν τα αναγκαία μέτρα εκ μέρους τους.

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας
Θύελλα-ΑΕ Λυγιάς (4ης αγωνιστικής): Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (Θύελλα) Ι.Γεωργανάκη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

9η αγωνιστική
ΑΕ Λυγιάς-ΑΕΛ Δίας: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΕΛ Δίας) Φ.Πετράκη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.
Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (ΑΕ Λυγιάς) Κ.Τσιρίδη, επιβάλλεται ποινή 5 (4+1) αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.

10η αγωνιστική
ΑΕΛ Δίας-Πύργος: Να γίνει έγγραφη επίπληξη στο σωματείο ΑΕΛ Δίας για όσα αναφέρει ο διαιτητής στο Φ.Α.
-Τα Φύλλα Αγώνα των αγώνων ΑΕ Λυγιάς-Ελπίδες και ΑΕ Αναγέννηση-ΑΟ Βραχασίου δεν προσκομίστηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή για εκδίκαση και η οποία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τα τυχόν αναγραφόμενα σε αυτά.