Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου και συζήτησε μεταξύ άλλων την καταγγελία της Νίκης Σητείας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟΑΝ για ρατσιστικά συνθήματα σε ποδοσφαιριστής της. Αποφάσισε την έγγραφη επίπληξη προς το σωματείο του ΑΟΑΝ ώστε να είναι στο μέλλον οι φίλαθλοι του περισσότερο κόσμιοι και να εκδηλώνονται μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή: «Το καταγγελλόμενο συμβάν από το σωματείο ΑΟ Νίκη για φίλαθλο της γηπεδούχους περί ρατσιστικής συμπεριφοράς σε παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας δεν αναφέρεται πουθενά στο Φύλλο Αγώνα και δεν αποδεικνύεται, με συνέπεια την απαλλαγή του γηπεδούχου σωματείου ΑΟΑΝ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή κάνει σύσταση και προτρέπει τα σωματεία να φροντίζουν ώστε οι συμπεριφορές των φιλάθλων τους στα γήπεδα να είναι πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές των φιλάθλων, τα σωματεία πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υπόλογα αποκλειστικά για αυτές τις συμπεριφορές και θα υπόκεινται στις αναλογούντες εκάστοτε ποινές του πειθαρχικού κώδικα».