Ανακοίνωση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή το πόρισμα του ΥΠΠΕΘ για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης:

«Εν μια νυκτί, δίχως διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, δίχως διαβούλευση και συναίνεση με τους πολίτες της Κρήτης, δίχως την απαραίτητη εκ του νόμου γνώμη της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στην ανώτατη εκπαίδευση, δίχως τη συμφωνία των Πρυτανικών Αρχών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης, ο κ. Γαβρόγλου προχωρά στην «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο κ. Γαβρόγλου, με μικροκομματικές βλέψεις, αγνοεί τις ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αγνοεί το στρατηγικό σχεδιασμό των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αγνοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας και κληροδοτεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τους αποφοίτους και την επόμενη κυβέρνηση σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, επαγγελματικών δικαιωμάτων και απορρόφησης στην αγορά εργασίας.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης για αποκαθήλωση καταξιωμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης και για υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι επιπόλαια, τυχοδιωκτική και εξυπηρετεί προεκλογικούς ψηφοθηρικούς στόχους.

Υπονομεύουν το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της τεχνολογικής εκπαίδευσης, το μέλλον της Κρήτης, το μέλλον των παιδιών μας. Ευτυχώς, σύντομα οι πολίτες θα βάλουν τέλος σε αυτή την κατρακύλα!».

Γραφείο Τύπου