Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού λειτουργεί μονάδα ειδική στην απεξάρτηση νέων από κινητά και τάμπλετ. Όπως ανακοινώθηκε, έχουν προσέλθει πάνω από 500 έφηβοι στη μονάδα, όπου γίνεται εξατομικευμένη προσέγγιση σχετικά με την προβληματική χρήση του διαδικτύου. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτήν προσέρχονται παιδιά από 3-4 ετών μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι σε παιδιά ηλικίας 5-12 το 78% χρησιμοποιεί το ίντερνετ, ενώ το ποσοστό πηγαίνει στο 90% σε ηλικίες παιδιών 10-12 ετών. Η αμερικανική παιδιατρική εταιρία έχει ορίσει τους χρόνους που θα πρέπει τα παιδιά να είναι μπροστά από μία οθόνη.

Οι ειδικοί ενημερώνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να βάλουν όρια… να ορίσουν στο παιδί, χρόνο καθημερινά, μία ώρα την ημέρα και 2 ώρες το σαββατοκύριακο το πολύ. Στην εφηβεία είναι αργά να βάλουμε όρια. Τα βάζουμε από νωρίς και τα τηρούμε. Τα όρια κάνουν τα παιδιά πιο ευτυχισμένα και πιο υγιή.

Το Νοσοκομείο κάνει έκκληση στους γονείς με το που διαπιστώσουν ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν πολλές ώρες το ίντερνετ, να καλέσουν αμέσως βοήθεια. Τα παιδιά που έχουν εθιστεί στη χρήση διαδικτύου, που παίζουν παιχνίδια ως το ξημέρωμα, που ζουν απομονωμένα, που κλείνονται στον εαυτό τους, δεν έχουν φίλους και παρουσιάζουν φοβίες.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ