Από τα ανερχόμενα μεγάλα ονόματα του Λασιθιώτικου κλασικού αθλητισμού και του ΑΟ Λασιθίου θεωρείται ο Παντελής Κουκουρογιαννάκης, με αρκετές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών του, αλλά και δύο διεθνείς συμμετοχές αυτό το διάστημα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Η πιο πρόσφατη ήταν την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην κατηγορία Κ20 (εφήβων) του κλειστού στίβου, έπειτα από αυτό του ανοικτού στίβου το 2017 στην κατηγορία των Παίδων τότε.

Πηγαίνοντας με στόχο μια καλή εμφάνιση και τη συγκομιδή εμπειριών και παραστάσεων έπειτα από την πρόκριση την οποία κέρδισε μέσω της ημερίδας στο ΣΕΦ μερικές εβδομάδες νωρίτερα, κατάφερε να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στο αγώνισμα των 60 μ. με εμπόδια, όπου με χρόνο 8΄΄37 κατετάγη έβδομος, ενώ ήταν δεύτερος στη σειρά του.

Ο 18χρονος αθλητής του σωματείου του Αγίου Νικολάου, μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν, αλλά και τη συνέχεια, λέγοντας: «νιώθω πολύ χαρούμενος που κατάφερα και κέρδισα μια θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία και μεγάλη ευθύνη φορώντας το  εθνόσημο. Βέβαια ο χρόνος μου δεν ήταν ανάλογος των προσδοκιών μου. Αυτό όμως με κάνει ακόμα πιο δυνατό για τους επόμενους μου στόχους. Αυτοί είναι να πάρω το χρυσό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το καλοκαίρι στα 400 μέτρα με εμπόδια και να κερδίσω το εισιτήριο για το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε «Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τον προπονητή μου Λευτέρη Ραφαϊλάκη, τους χορηγούς μου “Ammoudi” club, καφενείο “Γύπας”, το ιχθυοπωλείο “Οδυσσέας” της οικογένειας Κοκολάκη αλλά και όλους εσάς που με στηρίζετε».