Ανοικτή συζήτηση του υποψηφίου Δημάρχου Ν. Κοκκίνη με εκπροσώπους φορέων του αθλητισμού και πολίτες στο Επιμελητήριο (βίντεο)

Τους άξονες επάνω στους οποίους θα κινηθεί και τις οργανωτικές αλλαγές τις οποίες θα επιδιώξει στο κομμάτι του αθλητισμού (αθλητικές δραστηριότητες, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ) και της θεσμικής οργάνωσης, εκπροσώπησης και λειτουργίας του Δήμου συνολικά, παρουσίασε χθες το απόγευμα σε ανοικτή συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Λασιθίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης.

Συνεπικουρούμενος στο πάνελ από την κ. Μαρία Στεφανάκη και τον κ. Μιχάλη Λεμονή που θα είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του και τον κ. Γιώργο Ξένο που συντόνιζε την όλη διαδικασία, ο κ Κοκκίνης παρουσίασε σε εκπροσώπους φορέων, αθλητικών σωματείων, συλλόγων και πολίτες τις βασικές θέσεις της παράταξης του αναφορικά με τον τομέα του αθλητισμού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων και ο αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Ελπινίκη Γιατζάκη και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης.

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε ο κ. Κοκκίνης, η παράταξή του θα δώσει κεντρική βαρύτητα στο κομμάτι ‘αθλητισμός’ «με οικονομική ενίσχυση και παρουσία του Δήμου και από δικά του έσοδα, προγράμματα, στοχεύσεις» αλλά και μέσω ‘ανοίγματος’ σε επίπεδο προγραμμάτων περιφερειακών, πανελλήνιων, ευρωπαϊκών. Επιπλέον, σημείωσε πως υπάρχει σοβαρή σκέψη να διαχωριστεί οργανωτικά «το κομμάτι του πολιτισμού από τον αθλητισμό και να υπάρξει μια αυτόνομη αθλητική δομή με παρουσία ενισχυμένη που θα ‘αγκαλιάζει’ όλα τα κομμάτια, όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες». Ακόμη, είπε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει μια αντίστοιχη συζήτηση πιο διευρυμένη με τη μορφή ενδεχόμενα ημερίδας και στα κομμάτια της παιδείας και του πολιτισμού.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Κοκκίνη στο παρακάτω βίντεο:

Το λόγο έπειτα πήραν εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και πολίτες από όλο το Δήμο Αγ. Νικολάου, εκφράζοντας σκέψεις, προβληματισμούς και προτείνοντας ή ζητώντας λύσεις σε προβληματικές καταστάσεις (έλλειψη – ελλιπής συντήρηση υποδομών, μικρό προσωπικό, μικρές χρηματοδοτήσεις, κ.ά.). Στιγμιότυπα από τις τοποθετήσεις των πολιτών – εκπροσώπων φορέων στο παρακάτω βίντεο:

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι κ.κ. Χάρης Αλεξάκης και Λευτέρης Ραφαϊλάκης που ευχαρίστησαν για την πρόσκληση στη συζήτηση και τόνισαν από τη πλευρά τους την προσπάθεια και το έργο που επιτέλεσε η παρούσα δημοτική αρχή, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, με τον κ. Αλεξάκη μάλιστα να εύχεται «οι επόμενες προεκλογικές αντιπαραθέσεις και συναντήσεις να είναι σε αυτό το επίπεδο».

Ολόκληρες οι τοποθετήσεις των κ.κ. Αλεξάκη και Ραφαϊλάκη στο παρακάτω βίντεο:

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Δευτέρας

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ