Συνάντηση υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Εποικοδομητική και γόνιμη συνάντηση είχε χτες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου με σημαντικότερη την αντιμετώπιση της παρατεταμένης λειψυδρίας στην πιο ξηροθερμική και άνυδρη περιοχή της Ανατολικής Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκηςμετέφερε το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στους δημότες της Ιεράπετρας και τόνισε τις ευθύνες όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων για τη μη αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος σε διαχρονικό επίπεδο. Η ανεπάρκεια του νερού άρδευσης αποτελεί ανησυχία των ήδη πολλαπλώς επιβαρυμένων καλλιεργητών της περιοχής.

Επιπλέον η ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φράγμα των Μπραμιανών λόγω των πολύ χαμηλών ποσοτήτων νερού μονοπώλησε τη συζήτηση. Οι εξαιρετικά χαμηλές ποσότητες νερού αφενός και οι αυξημένες ανάγκες άρδευσης των καλλιεργειών αφετέρου δημιουργούν ιδιαίτερους προβληματισμούς στον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας, κάνοντας επιτακτική πλέον την ανάγκη για την υλοποίηση των συμπληρωματικών έργων του φράγματος.

Αναφορά τέλος έγινε στην δραματική κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς πολλά σημεία τουχαρακτηρίζονται από μειωμένη οδική ασφάλεια, έλλειψη φωτισμού, κακή ποιότητα οδοστρωμάτων και ανεπαρκή σήμανση, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τροχαία ατυχήματα.

«Ο Δήμος Ιεράπετρας διανύει τη χειρότερη περίοδο λειψυδρίας των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια οφείλουν να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν τη δέουσα προσοχή. Η λειψυδρία αντιμετωπίζεται με μεγάλα έργα και όχι απλώς άγονους διαλόγους. Έργα αποθήκευσης των υδάτων, βελτίωσης της ποιότητας του νερού και μεταφοράς του νερού άρδευσης είναι απαραίτητα για να μη κριθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σχολίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.