Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΙσόβια και για τους δυο. Για ηθική αυτουργία η σύζυγος του καρδιολόγου

Ισόβια και για τους δυο. Για ηθική αυτουργία η σύζυγος του καρδιολόγου

Από

Ημερομηνία

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα και το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η 39χρονη χήρα του καρδιολόγου κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

 

Ώρα 23:30 κανονικά συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την δολοφονία του καρδιολόγου Χριστοδούλου Καλαντζάκη που σημειώθηκε ανήμερα των γενεθλίων του, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Πριν την τελευταία διακοπή ο κατηγορούμενος Βούλγαρος αστυνομικός επέμεινε στον ισχυρισμό πως έδρασε υπό την επήρεια αλκοόλ και πως ήταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε και σκότωσε το γιατρό. Ωστόσο, η κατάθεσή του ήταν γεμάτη αντιφάσεις και δεν μπόρεσε ν’ απαντήσει στα ερωτήματα Προέδρου και Εισαγγελέα.

Ακολούθησε η κατάθεση της συζύγου και το δικαστήριο διέκοψε πριν την αγόρευση του Εισαγγελέα.

23:31 ξεκινά η αγόρευση του Εισαγγελέα.

23:40 Την μετατροπή της κατηγορίας για τη σύζυγο από άμεση σε απλή συνέργεια, πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Καστάνης. Για τον κατηγορούμενο, Βούλγαρο αστυνομικό πρότεινε να ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ως έχουν.

00:30 Σε εξέλιξη η αγόρευση της πολιτικής αγωγής. Η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Κ. Πακιρτζίδου ξεδιπλώνει όχι μόνο το κουβάρι του εγκλήματος, αλλά κι όλο το οργανωμένο σχέδιο της δολοφονίας του καρδιολόγου.

00:54. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της μητέρας και του παιδιού ζητά ισόβια κάθειρξη εκ μέρους του παιδιού και της μητέρας κατά του Βούλγαρου αστυνομικού.  

02:00 Η διαδικασία συνεχίζεται με την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων. Έχουν περάσει ήδη 15 ώρες από την έναρξη της δίκης.

02:39. Αποσύρεται το δικαστήριο για να αποφασίσει.

03:40 ανακοίνωση απόφασης. Ισόβια στον κατηγορούμενο για το φόνο και στη σύζυγο ισόβια για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πρόσφατα άρθρα