Δελτίο αρδευτικών αναγκών καλλιεργειών για τις περιοχές του ν. Λασιθίου
3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες του κόσμου στην Κρήτη για την 3η Ρομποτική Ολυμπιάδα
Εκδήλωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου παρουσιάστηκε η ταινία «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που αναφέρεται στο bullying
ΥΠΕΝ: Μικρότερο υπεράκτιο αιολικό στην Ελούντα
Ξεκινά κανονική λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου
Υπάρχει Ελπίδα – Το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στους 6ους Παγκρήτιους αγώνες ρητορικής τέχνης
Εξόρμηση καλλωπισμού από την Δημοτική Κοινότητα και την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Σητείας
Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο εφετινό “Καλάθι του Πάσχα”
Τελικά, τι… σκοτώνει τα ψάρια στον Αποσελέμη;

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα

Τη  παρέμβαση του προϊσταμένου της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, η οποία αφορούσε  το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την ATTICA BANK.

Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς αν καταγράφηκε  η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά  μέσα ενημέρωσης.

Εισαγγελικές πηγές σημειώνουν ότι όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, εάν δηλαδή υπάρξουν ενδείξεις πως η καταγραφή έγινε από τον κ. Πολάκη  (κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε σήμερα), τότε η δικογραφία  θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες καθώς  όπως προβλέπεται, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω όταν σε μία υπόθεση υπάρχει εμπλοκή υπουργού.

Πολάκης στη Βουλή: Δεν ηχογράφησα, έχω τεράστιο μνημονικό

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αποδίδοντας την αποκάλυψη του ακριβούς διαλόγου στο εξαιρετικό μνημονικό του.

«Έχετε παραποιήσει τα λόγια μου. Που είπα εγώ ότι ηχογράφησα; Δεν ηχογράφησα. Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση. Εγώ τα μετέφερα. Έχω τεράστιο μνημονικό. Θυμάμαι πολύ καλά τι λέω. Θυμάμαι τι έχω πει 25 χρόνια πριν. Από αυτά που είπα, που μετέφερε η ιστοσελίδα έχει να διαψεύσει κάτι ο κ. Στουρνάρας; Δεν ηχογραφώ κανέναν εγώ παιδιά. Ότι έχω να πω το λέω καθαρά και ξάστερα και μπροστά. Να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Στουρνάρας για να στρέψουμε την κουβέντα με δήθεν κακουργηματικές πράξεις. Να πει πολιτικά. Διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας;» είπε ο κ. Πολάκης κατά την τοποθέτησή του πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομελείας της Βουλής.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης κατηγόρησε ευθέως τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για απόπειρα σπίλωσής του. “Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου, οικειοποιούμενος τη θεσμική του ιδιότητα επειδή  έχω συμβάλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι εμπλεκόμενος και αυτός και η σύζυγός του” είπε μιλώντας για κατακρεούργησή του.

Κατά τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας το ζήτημα του δανείου που έλαβε βγήκε στην επικαιρότητα προκειμένου να καλύψει την ομολογία Τσουκάτου για τα 16 δισεκατομμύρια δραχμές στο ΠΑΣΟΚ και τα δάνεια άλλων πολιτικών προσώπων και εκδοτικών ομίλων (μίλησε για το δάνειο του Πρώτου Θέματος) κάνοντας ξανά αναφορά στη σύζυγο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Είμαι διάφανος. Που είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμταών; Που είναι αυτοί που ριγεί το φρύδι τους όταν αποκαλύπτονται προσωπικά στοιχεία; Που είναι όλοι αυτοί , τώρα που με κατακρεουργούν;» είπε.

Η αναφορά του κ. Πολάκη στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη: « Με προσωπική μου απόφαση διαγράφονται από τα πρακτικά οι φράσεις διαόλοι και τριβόλοι. Ειδικά για ανθρώπους που δεν είναι παρόντες και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Και για την κα Γκραμπόφσκι.  Λέτε και ξαναλέτε για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι χωρίς να έχετε φέρει  ούτε ένα στοιχείο» είπε.

“Το αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορείτε να αποκαλύπτετε περιεχόμενο συζήτησης με άλλο πρόσωπο χωρίς τη συναίνεσή του; Δεν το καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα ” είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος της ΝΔ ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της ΔΗΜ. ΣΥΜ τον κάλεσε να παραιτηθεί διότι προκαλεί πρόβλημα στην ποιότητα της δημοκρατίας.  Όσον αφορά πάντως στην ομολογία Τσουκάτου ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι ο κ. Τσουκάτος είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ότι θέλει.

Καταλήγοντας ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η αναφορά του στον κ. Στουρνάρα ότι θα πάει σε τρεις ημέρες να τον δει, δεν εμπεριέχει απειλητικό χαρακτήρα αλλά απλώς ως άνθρωπος που κατακρεουργήθηκε έχει δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο κι άλλων δανείων.

Πυρ ομαδόν κατά Πολάκη στη Βουλή

Δριμεία επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε από τη Βουλή η αντιπολίτευση με αφορμή το περιστατικό αποκάλυψης των διαλόγων της συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης διέπραξε κακουργηματική πράξη  που δεν καλύπτεται από καμία βουλευτική ασυλία. “Κι όμως, δεν έκανε κανείς τίποτα, δεν συγκινήθηκε καμία εισαγγελική αρχή της χώρας. Κανείς δεν έκρινε επιβεβλημένο να κάνει κάτι. Η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση προφανώς  ταυτίζεται αφού  καλύπτει πλήρως τις πράξεις του εκλεκτού στελέχους της” είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον πολιτικό τραμπουκισμό του κ.Πολάκη: “Μόνο σε καθεστώτα Όρμπαν και Μαδούρο μπορεί εκβιάζεται και να  απειλείται ο κεντρικός τραπεζίτης από έναν Υπουργό, γνωστό εκβιαστή, με κουτσαβάκικες αντιλήψεις και συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις ακόμα και εναντίον νεκρών. Όμως εδώ, απολαμβάνει συστηματικά την εύνοια της αυλής του Πρωθυπουργού , την προστασία του κομματικού μηχανισμού” είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο τον Άδωνι Γεωργιάδη που σήκωσε το χέρι του για να λάβει τον λόγο, όταν αναφέρθηκε στα δάνεια πολιτικών προσώπων.

Πολάκης στην ΕΡΤ: Ποτέ δεν απείλησα τον Στουρνάρα – Αυτός με εκδικείται

Βολές κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέδεσε τον θόρυβο για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank με τις αποκαλύψεις του για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ και άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Είμαι καθαρός δεν φοβάμαι», είπε ο κ. Πολάκης και σημείωσε ότι από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ του δημόσιου χρέους, τα 85 προήλθαν από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων.

«Από που κι ως που είναι «θεσμική εκτροπή» ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί 3 μέρες τα ΜΜΕ να μην πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια;» είπε ο κ. Πολάκης. Υποστήριξε μάλιστα ότι «πρώτη φορά ήταν που μίλησα με τον κ. Στουρνάρα. Μια φορά τον είχα δει στη γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν είχαμε μιλήσει».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist