Κλαδέματα και καθαρισμοί στο Καθολικό μέχρι το Μπουρούνι (βίντεο)
Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία – Αναφορές για 27 νεκρούς

Η αστυνομία της πόλης Κράιστσερτς της Νότιας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε «δύο τοποθεσίες», δύο τεμένη στο κέντρο. Κατά την ίδια πηγή, υπάρχουν «πολλοί νεκροί» ενώ έχουν γίνει 4 συλλήψεις.

Η αστυνομία προέτρεψε τους πιστούς να αποφύγουν να πάνε σήμερα στα τεμένη «σε όλη τη Νέα Ζηλανδία», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οπως αναφέρει ο ant1news, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στα δύο τεμένη, στην Λεωφόρο Ντινς, κοντά στο Χάγκλι Παρκ, και στο Λίνγουντ. Πηγές είπαν στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Stuff ότι υπάρχουν «τουλάχιστον 9 νεκροί», αλλά οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία και πολλά τοπικά μέσα υποστηρίζουν ότι οι νεκροί θα είναι πολλοί περισσότεροι. Υπάρχουν αναφορές, όπως μεταδίδει το russia today, για 27 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες είναι δεκάδες, ανάμεσά τους και παιδιά.

Μεγάλη δύναμη οπλισμένων αστυνομικών έχει αναπτυχθεί στο κέντρο της Κράιστσερτς, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ ένοπλοι επιτέθηκαν σε δύο τεμένη της πόλης, στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, και υπάρχουν πολλά θύματα.

«Εκτυλίσσεται σοβαρό συμβάν στην Κράιστσερτς», όπου ένοπλος ή ένοπλοι άνοιξαν πυρ, ανακοίνωσε η αστυνομία, διαβεβαιώνοντας ότι κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά «ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός».

Κατά δημοσιεύματα, στο ένα από τα τεμένη προσεύχονταν τα μέλη της εθνικής ομάδας κρίκετ του Μπανγκλαντές, πάντως σύμφωνα με έναν παίκτη «όλη» η ομάδα είναι σώα και ασφαλής.

Στα σχολεία της Κράιστσερτς δόθηκε εντολή από τον επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους να κλειδώσουν τις πόρτες τους, ενώ η αστυνομία προέτρεψε τους κατοίκους του κέντρου να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να τηλεφωνούν στον αριθμό της άμεσης δράσης εάν αντιλαμβάνονται οτιδήποτε ύποπτο.

Σύμφωνα με τον Stuff, το προσωπικό στο γενικό νοσοκομείο της Κράιστσερτς ετοιμάζει την πτέρυγα επειγόντων περιστατικών για την υποδοχή «40 ως 50» τραυματιών.

Ένας από τους υπόπτους, ο οποίος κατά μαρτυρίες φέρεται να «φορούσε στολή», άδειασε τουλάχιστον δύο γεμιστήρες στους πιστούς που προσεύχονταν στο ένα από τα δύο τεμένη.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist