Μετά από επώνυμη καταγγελία η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας έκανε σήμερα Σάββατο 16.3.2019 έκτακτους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βεβαιώνοντας παραβάσεις τόσο σε καπνιστές όσο και σε καταστηματάρχες οι οποίοι δεν είχαν φροντίσει για τη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων. Όπως ενδεικτικά η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων, η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος, η μη ανταπόκριση του υπευθύνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης και η μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες.
Οι έλεγχοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Δημοτικής αστυνομίας Ιεράπετρας κ. Μαρίνος Γαιτανακης,  θα συνεχιστούν έχοντας ως βασικό στόχο την προάσπισης της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση, τόσο του φαινομένου της εξάρτησης από το κάπνισμα και το παθητικό κάπνισμα, όσο και των αρνητικών συνεπειών της χρήσης προϊόντων καπνού στο σύνολο του πληθυσμού και ιδίως των ανηλίκων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν παει η αστυνομια και καμια βολτα απο τα νοσοκομεια του νομου; Στις περισσοτερες κλινικες εχει «θεσπιστει» καπνιστηριο, με το προσωπικο και τους επισκεπτες να κοιταζουν ως γραφικο οποιον τους κανει παρατηρηση που καπνιζουν μεσα στο νοσοκομειο. Αλλα μην ειμαστε αδικοι,οι ευσυνειδητοι ή καπνιζουν στο μπαλκονι του θαλαμου(γιατι ο καπνος μενει μονο εξω) ή βγαζουν το χερι και φυσανε τον καπνο εξω (μην κρυωσουν κιολας)

Comments are closed.