Αρχική Αθλητισμός Μια μεγάλη διάκριση για Αγιονικολιώτη παίκτη του μπάσκετ

Μια μεγάλη διάκριση για Αγιονικολιώτη παίκτη του μπάσκετ

Από

Ημερομηνία

Μια πολύ σημαντική στιγμή θα ζήσει ο ταλαντούχος παίκτης του ΑΟΑΝ EUROPLAN Νέαρχος Αυγουστινάτος, ο οποίος θα είναι στους αθλητές του κλιμακίου Νοτίου Ελλάδας, μια ανάσα από την εθνική Ελλάδας.

Το διήμερο 9-10 Μαρτίου έλαβαν χώρα οι προπονήσεις του Αναπτυξιακού Κρήτης στις οποίες δοκιμάστηκαν αρκετά νέα παιδιά του νησιού στις ηλικίες των 15-16 ετών (γεννηθέντες τα έτη 2003-2004) στο κλειστό της Αλικαρνασσού. Ο Νέαρχος Αυγουστινάτος ξεχώρισε μαζί με άλλα επτά παιδιά και επιλέχθηκαν από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, Τάκη Μπακογεώργου, Κώστα Παπαδόπουλο και Χρήστο Σγουρίτσα από την ΕΚΑΣΚ για το κλιμάκιο νότου.

Ο Αυγουστινάτος έχει χαράξει μια ανοδική πορεία δουλεύοντας με τους προπονητές του ΑΟΑΝ EUROPLAN Διονύση Μουλιανιτάκη και Ζαχαρία Πάγκαλο και η επιβράβευσή του ήρθε τώρα με τη συμμετοχή του στηνπροπόνηση που θα γίνει στις 20 Μαρτίου στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ.

Από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές κλήθηκαν επίσης οι παρακάτω αθλητές της ΕΚΑΣΚ να συμμετέχουν στις προπονήσεις του κλιμακίου αγοριών Νότου. Στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 15-3-2019 θα συμμετάσχουν οι γεννηθέντες το 2004 Γρηγόρης Σειραδάκης (ΑΟΚ Χανιά), Γιάννης Μαστοράκης (ΑΟ Κύδων Χανίων), Γιώργος Βογιατζάκης (ΟΑΑ Ηράκλειο) και Παναγιώτης Μηλαθιανάκης (ΟΑΑ Ηράκλειο). Στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ την Τέταρτη 20-3-2019 θα συμμετάσχουν οι γεννηθέντες το 2003 Άλκης Λιοντάκης (ΑΟ Κύδων Χανίων), Νίκος Παγωνιδης (ΓΑΣ Ανδρογέας), Νέαρχος Νικόλαος Αυγουστινάτος (ΑΟΑΝ EUROPLAN) και Στέφανος Καραγιαννάκης (ΑΟΝΑ Ηρόδοτος). Οι παραπάνω αθλητές θα μετακινηθούν με το πλοίο από και προς το Ηράκλειο και θα συνοδεύονται από τον Περιφερειακό προπονητή κ. Μιχάλη Πετράκη.

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο νεαρός ταλαντούχος Αγιονικολιώτης αθλητής είπε: «Περίμενα αυτή την κλήση που μου έγινε καθώς την χρονιά που διανύουμε έχω δουλέψει αρκετά σκληρά με καθημερινές προπονήσεις και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο. Ήμουν ενημερωμένος για το ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα είχαν σαν στόχο να μας δουν και να διαπιστώσουν σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Περίμενα αυτή την στιγμή που ήταν μια δικαίωση της δουλειάς και των κόπων μου μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι είχα λίγο άγχος σε αυτό το διήμερο καθώς γνώριζα ότι έπρεπε να βγάλω τον καλό μου εαυτό και να δείξει σε αυτούς που θα με δουν την καλή αγωνιστική μου εικόνα. Κατά την γνώμη μου πήγα καλά, έδειξα ότι μπορούσα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να δουλέψω περισσότερο ώστε να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, διότι έχω ψηλούς στόχους και θέλω να πετύχω στο μπάσκετ, όσο αυτό είναι εφικτό. Το βλέπω σοβαρά και ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, δεν βάζω κάποιο όριο ή ταβάνι όπου μπορέσω και σταθερά να ανεβάζω το επίπεδο μου μέσα από την δουλειά στις προπονήσεις».

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε 6 χρονών το μπάσκετ, με τον Διονύση Μουλιανιτάκη να αναλαμβάνει την προπόνησή του τα πρώτα χρόνια και τα τελευταία συνεχίζει και με τον Ζαχαρία Πάγκαλο. «Θεωρώ, συμπλήρωσε ο Νέαρχος Αυγουστινάτος, ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω πολλά παιχνίδια και να πάρω αυτή την εμπειρία. Τους ευχαριστώ για την στήριξη και την προσοχή που μου έδωσαν και τους αγαπάω ιδιαιτέρως».

Πρόσφατα άρθρα