Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Γαλλία

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Γαλλία

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Εορτάσθηκε και φέτος με Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ που κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στα σημερινά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ιστορική απονομή του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο ρόλο ανά τους αιώνας της μαρτυρικής Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο το Πατριαρχείο Μόσχας αντιμετώπισε την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας αλλά και τη στάση άλλων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες λησμονούν τα όσα επωφελήθηκαν από την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως.

Ετόνισε δε στο τέλος την ανάγκη συσπείρωσης όλων των Ορθοδόξων, και ιδιαιτέρως στη Γαλλία, για κοινή μαρτυρία της Ορθοδοξίας στη χώρα.

Μεταξύ αυτών που εκκλησιάστηκαν ήταν και οι Πρέσβεις της Ελλάδος, Κύπρου και Ουκρανίας, καθώς και Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

Μετά την απόλυση ετελέσθη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα