Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜε πλούσια δραστηριότητα ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων & Φίλων Θαλάσσης Αγ. Νικολάου

Με πλούσια δραστηριότητα ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων & Φίλων Θαλάσσης Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Όποιος στοιχημάτιζε πριν μερικά χρόνια πως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος σύλλογος στον Δήμο Αγίου Νικολάου θα ήταν αυτός των ερασιτεχνών ψαράδων και φίλων θαλάσσης, σίγουρα θα το έκανε χωρίς να προσδοκά πως θα κερδίσει το στοίχημα.

Τα στοιχεία ωστόσο, άλλα μαρτυρούν σήμερα. Από ένας μικρός τοπικός σύλλογος με 30 ενεργά μέλη, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Νικολάου, ξεπερνά τώρα τα 140, αφού τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν αναλάβει τις τύχες του Συλλόγου έχουν δείξει διάθεση συνεργασίας και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη, αλλά ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων, προσπαθούν να βοηθήσουν τα μέλη τους να ασκούν το χόμπι τους απρόσκοπτα, βοηθώντας στην επίλυση των δυσκολιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν η απουσία μιας «γλίστρας» στην περιοχή του Καθολικού (Όρμος) Αγίου Νικολάου όπου βρίσκεται το αγκυροβόλιο των περισσότερων ερασιτεχνών ψαράδων της περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο έγινε πράξη με την πρωτοβουλία του Συλλόγου που εκπόνησε την μελέτη με δικούς του πόρους. Το έργο στήριξαν οι τοπικές αρχές και με μέρος της χρηματοδότησης η Περιφέρεια Κρήτης, την οποία και ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σαρειδάκης κατά το δείπνο που πρόσφερε σε εστιατόριο της πόλης ο Σύλλογος προς τιμή εκπροσώπων των τοπικών φορέων και αρχών που έχουν στηρίξει το έργο του Συλλόγου καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη των Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης ευχαρίστησαν τον αντιπρόεδρο της οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μαρή για την έμπρακτη στήριξη καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο τεχνικών έργων Νίκο Ξυλούρη που εκπροσώπησαν την Περιφέρειας Κρήτης, ζητώντας τους να μεταφέρουν τις ευχαριστίες και στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Ευχαρίστησαν και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης τον κ. Ιωάννη Συσκάκη για την άψογη συνεργασία και βοήθεια για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το νόμο αδειών και εξασφάλιση όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Υπήρξαν πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου, αλλά υπήρξε υπομονή και επιμονή σε όλη την πρωτοβουλία που ανέλαβαν εξαρχής τα μέλη του προεδρείου και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Στοιχείο που υποδηλώνει πως με τον τρόπο αυτό θα πρέπει να πορευτούν και στη συνέχεια, διεκδικώντας ένα σημαντικότερο έργο. Την λειτουργία του Καθολικού ως προστατευμένου και οργανωμένου λιμενικού καταφυγίου.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρής, η Περιφέρεια Κρήτης φροντίζει πάντα να είναι κοντά και να στηρίζει κάθε προσπάθεια φορέων που αναβαθμίζει τις τοπικές υποδομές.

Παρών στη βραδιά ήταν και ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, ο οποίος τόνισε πως από την πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου υπάρχει η διάθεση για βοήθεια και στήριξη των τοπικών φορέων και οργανώσεων, αλλά πρωτίστως ο στόχος είναι να υπάρχει μια καλή συνεργασία με όλους και όπου υπάρχει δυνατότητα να διαμορφώνεται ένα κοινό πεδίο διεκδίκησης καθώς και ωρίμανσης των αιτημάτων. «Δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να υλοποιούμε όλες τις μελέτες που χρειάζονται, διότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, άλλα έχουμε τη διάθεση να έχουμε καλή συνεργασία και αν κι εσείς μπορείτε να προωθήσετε από την πλευρά σας την ωριμότητα είναι σημαντικό και μπορεί να αποδίδει η συνεργασία για την επίτευξη του στόχου», τόνισε.

Δεν έλειψε επίσης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μπαρμπούνης που ο Σύλλογος έχει μια άριστη συνεργασία μαζί του και έχει βοηθήσει πολύ, ειδικά στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής του Καθολικού αφού υλοποίησε τον ηλεκτροφωτισμό στο πλακόστρωτο που υπήρχε εκεί ανεκμετάλλευτο πολλές δεκαετίες όπως επίσης και την τοποθέτηση δικτύου με βρύσες για πόσιμο νερό για την εξυπηρέτηση των μελών του Συλλόγου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο δείπνο με θαλασσινά αλλά και ορεινά εδέσματα της κρητικής διατροφής και ανανέωσαν το ραντεβού για μια επόμενη συνάντηση με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του Συλλόγου αφού τα ενεργά μέλη μπορούν να ξεπεράσουν στο μήκος του χρόνου και τα 300 μέλη.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα