Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 19-4-2024
Ξεκίνησε να «μεταμορφώνεται» το «Minos Beach Art Hotel» με στόχο να γιορτάσει τα 60 χρόνια λειτουργίας του με ένα «φρεσκαρισμένο» πρόσωπο
Ποδόσφαιρο-ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»
Εκτός Κρήτης διαιτητική τριάδα στο Επισκοπή-ΑΟΑΝ
Το Σαββατοκύριακο η τελική φάση της Σκακιστικής Πανεπιστημιάδας Κρήτης 2024
Διερευνάται καταγγελία για απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Καλό Χωριό
Παρουσίαση της δράσης: «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη»
Στιγμές από το ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης
Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΛ

Θέσπιση “Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη”

Η αγάπη για την τέχνη, καθώς και η βαθιά επιθυμία για ανάδειξη, προστασία και προβολή της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης οδήγησε το 2019 στη θέσπιση του «Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη».

Στόχος του Βραβείου είναι η υποστήριξη του έργου Ελλήνων καλλιτεχνών το οποίο αποτελεί μια από τις πλεόν δυναμικές, σύγχρονες και παγκόσμιες εκφράσεις των δημιουργικών ικανοτήτων της σημερινής Ελλάδας. Το Βραβείο επιστεγάζει τις τριαντάχρονες προσπάθειες αρωγής και ενίσχυσης της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας της χώρας η οποία ακόμα και σήμερα χρήζει της δέουσας προβολής και επικουρίας στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος καλλιτεχνικής παραγωγής.

Το Βραβείο υποστηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες προσφέροντας τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εικαστικό έργο το οποίο θα γίνει μέρος της διεθνούς μόνιμης συλλογής του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στο υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Βραβείο Γ. & Α. Μαμιδάκη –Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φιλοξενίας.

Το Βραβείο υποστηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες προσφέροντας τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εικαστικό έργο το οποίο θα γίνει μέρος της μόνιμης συλλογής του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και θα εκτίθεται στο υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel στον Αγ. Νικόλαο, Κρήτης. Η βράβευση συνδέεται με ανάθεση υλοποίησης συγκεκριμένου έργου για το οποίο έχει καταθέσει πρόταση ο ενδιαφερόμενος καλλιτέχνης καθώς επίσης και με συμμετοχή του καλλιτέχνη στο ετήσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας (Artists-in-Residence) στο υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

Οι αιτήσεις θα πρέπει να προέρχονται από Έλληνες (και Κύπριους) καλλιτέχνες με ιστορικό συνεχούς σταδιοδρομίας που ζουν στην Ελλάδα (στην Κύπρο), ή στο εξωτερικό.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΟ

Η πρόταση θα πρέπει να αφορά έργο το οποίο μπορεί να εκτεθεί σε υπαίθριο χώρο και να λαμβάνει υπόψη του τους συγκεκριμένους εκθεσιακούς χώρους στο υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel στον Αγ. Νικόλαο, Κρήτης. Αφορά κυρίως γλυπτά, εγκαταστάσεις, ηχητικές εγκαταστάσεις, έργα που συνδέονται με time-based καλλιτεχνική πρακτική. Το προτεινόμενο έργο θα πρέπει να αφορά ή να συνδέεται θεματικά με το συγκεκριμένο τόπο έκθεσης του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Το πρόγραμμα φιλοξενίας έχει συνολική διάρκεια δύο μηνών και στο διάστημα αυτό ο επιλεγμένος καλλιτέχνης έχει τη δυνατότητα διαμονής στις εγκαταστάσεις του Minos Beach art hotel για δέκα ημέρες στο σύνολο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

  • Η αίτηση συμπληρώνεται στα ελληνικά.
  • Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι στις 15 Απριλίου 2019 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους υποψηφίους μέσω e-mail μέχρι τέλος Απριλίου 2019.
  • Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να στείλετε email στο [email protected].
  • Δεν δίνονται διευκρινίσεις τηλεφωνικά.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους Όρους και Προϋποθέσεις και τις Συχνές Ερωτήσεις του προγράμματος και συμβουλευθείτε το Οπτικό Υλικό που ακολοπουθεί και αφορά το υπαίθριο μουσείο του Minos Beach art hotel όπου θα τοποθετηθεί το έργο. Στη συνέχεια συμπληρώστε την Αίτηση και αποστείλετέ τη μαζί με το σχετικό υποστηρικτικό υλικό.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist