Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΑποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Έσβησε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι σε δύο μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας στα Λινοπεραματα, προκαλώντας γενικό μπλακ άουτ σε όλη την Κρήτη.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Περιφέρεια Κρήτης το ρεύμα θα έχει επανέλθει παντού  σε 2-3 ώρες.

Όπως μας είπε ο διευθυντής της ΔΕΗ Περιοχής Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Λουκαράκης, στις 13.54, στο νομό Λασιθίου δεν έχει δοθεί ακόμη ρεύμα.

Το ρεύμα επανήλθε στον Άγιο Νικόλαο στις 14.23.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, το ρεύμα επανέρχεται σταδιακά και σε περιοχές του Ηρακλείου.

Στα Χανιά το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι σε περιοχές του κέντρου. Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος και στο νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και το Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

Αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ απο πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.

Η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι λόγω της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις.

«Ενημερώθηκα από το κέντρο κατανομής, ότι έχει μπει μία μονάδα στα Χανιά, μια μονάδα στον Αθερινολακκο και έχει τροφοδοτήθει το δίκτυο με 35 μεγκα βατ. Τα μεγκα βατ αυτά βέβαια είναι λίγα. Εκτιμούμε ότι σύντομα θα έχουμε εφτά μονάδες μέσα από τις 14 συνολικά. Η πλήρης αποκατάσταση θα υπάρξει σε 2,5 ώρες» ανέφερε ο διευθυντής ΑΗΣ Λινοπεραμάτων Πολυάνθης Συγγελάκης.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα