Σε διευκρίνιση σχετικά με την Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορία; Προχώρησε η ΕΠΣ Λασιθίου έπειτα από σχετικό αίτημα και στην ανακοίνωση η οποία στάλθηκε προς τα Σωματεία αναφέρει αναλυτικά «Κύριε Πρόεδρε, Ύστερα από ερωτήματα Σωματείων σχετικά με το άρθρο 78 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος περιόδου 2018-2019 το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ στη συνεδρίαση του της 18 Μαρτίου 2019 αφού συζήτησε το θέμα γνωρίζει σε όλα τα Σωματεία της δύναμής μας τα παρακάτω:
Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ότι οι αγώνες κατάταξης θα γίνουν σαν το κανονικό πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες (Α΄ ΓΥΡΟΣ—Β΄ ΓΥΡΟΣ) επομένως στις ισοβαθμίες ισχύουν όσα αναφέρει ο Κ.Α.Π. αλλά στο πρωτάθλημα της κατάταξης αφού είναι ορισμένο στην προκήρυξη ως μίνι πρωτάθλημα με Βαθμολογία.
Εδώ δεν ισχύουν οι μεταξύ των ομάδων αγώνες του κανονικού πρωταθλήματος.
Ως προς τα βαθμολογικά μπόνους η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:
1. Αν στην κανονική βαθμολογία του πρωταθλήματος υπάρχει διαφορά 1-3 βαθμούς ο 1ος ξεκινά με μπόνους 1 βαθμό.
2. Αν η διαφορά είναι 4-6 βαθμούς η 1η ομάδα ξεκινά με μπόνους 2 βαθμούς.
3. Αν η διαφορά είναι 7-9 βαθμούς η 1η ομάδα ξεκινά με μπόνους 3 βαθμούς.
4. Τέλος αν η διαφορά είναι 10-11 βαθμούς η 1η ομάδα ξεκινά με μπόνους 4 βαθμούς.
Εδώ διευκρινίζεται ότι η διαφορά βγαίνει από την τελική βαθμολογία του κανονικού πρωταθλήματος μεταξύ του πρώτου και τέταρτου.
Για τούτο το λόγο στην παραπάνω (περίπτωση 4) λέμε τη διαφορά 10-11 βαθμούς γιατί στους 12 βαθμούς ο τέταρτος δεν συμμετέχει.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον υποβιβασμό με βάσει τις ομάδες πού έχουν καταλάβει στο κανονικό πρωτάθλημα τις θέσεις 9 έως 12.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ληφθούν υπόψη οι μεταξύ τους αγώνες κατά πρώτον και κατά δεύτερον η διαφορά τερμάτων και εάν υπάρχει ισοβαθμία και σε αυτά θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης (Μπαράζ) σε ουδέτερο Γήπεδο.
Εδώ επειδή πολύ πιθανόν να γίνει η αναδιάρθρωση και να μην υποβιβαστεί στο Α΄ τοπικό καμία ομάδα από την Γ΄ Εθνική οπότε την περίοδο 2019-2020 θα έχομε 10 ομάδες (εφόσον ανέβει κατηγορία ο πρωταθλητής μας) οι αγώνες κατάταξης θα γίνουν για να γνωρίζομε τον 11ο της βαθμολογίας ο οποίος υπό προϋποθέσεις (σύμφωνα με την προκήρυξη) υποβιβάζεται στο Β΄ τοπικό.
Σας αποστέλλουμε ξανά την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων μας Α΄ και Β΄ Κατηγορίας περιόδου 2018-2019 για την εκ νέου λεπτομερή ενημέρωσή σας.
Παρακαλούμε για την προσεκτική μελέτη εκ μέρους σας και του (Κ.Α.Π.) πού έχει προμηθεύσει δωρεάν η Ένωσή μας όλα τα Σωματεία της δύναμής της την ημέρα της κλήρωσης πρωταθλημάτων και κυπέλλου περιόδου 2018-2019 στην Σητεία στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να λυθούν όλες οι τυχόν απορίες σας, γνωρίζοντας ότι προκήρυξη και (Κ.Α.Π.) έχουν άμεση συνάρτηση όλα τα σχετικά άρθρα τους.
Με εξαίρετη τιμή
Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΛΟΥΤΣΕΤΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ