Την ικανοποίησή της εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για την απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, να παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες μηχανικούς να συντάσσουν την τεχνική έκθεση που απαιτείται για την έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες κλειδιών.

Πρόκειται για πάγια θέση και δεδηλωμένη πρόταση της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., την οποία αποκαθιστά η απόφαση της υπουργού Τουρισμού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Μαρτίου 2019.

Η νέα υπουργική απόφαση, την οποία χαιρετίζει η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., επανακαθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης σε ξενοδοχεία, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις καθώς και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα (ΕΕΔΔ) σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, αντίστοιχα.

Η συνομοσπονδία θεωρεί τη νέα υπουργική απόφαση ως δίκαιη εξέλιξη για τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και ευχαριστεί δημόσια την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά για τη στήριξή της. Κ.Χ.