Ραντεβού με την… ιστορία, έχει την Κυριακή ο ΟΦΙ στον «τελικό» στο «Πέτρος Βουζουνεράκης» που αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες κόσμου. Οι «ασπρόμαυροι» ονειρεύονται τη μεγάλη αυτή στιγμή που θα πανηγυρίσουν την άνοδο στην Football League και την κατάκτηση του τίτλου μπροστά στο ένθερμο κοινό τους. Το δημοτικό στάδιο Ιεράπετρας αναμένεται την Κυριακή να «αναστενάξει» και οι φίλιο της ομάδας περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν στις ψηλές απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και να περάσουν με επιτυχίες τις τελευταίες τους εξετάσεις απέναντι στον ποιοτικό και ικανό Εθνικό Πειραιώς.

Την Κυριακή κρίνεται ένας σπουδαίος τίτλος. Ένας τίτλος που δεν έχει έρθει ποτέ στο Λασίθι και οι φίλαθλοι του νομού μας ευελπιστούν μέσω του ΟΦΙ να κοπιάσει σε ένα νομό που έχει ελάχιστες ανάλογης εμβέλειας επιτυχίες. Οι άνθρωποι του ΟΦΙ ζουν μια ονειρεμένη αγωνιστική πορεία τους τελευταίους 12 μήνες, που περιελάμβανε την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας αλλά και στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες όπως η παρουσία του ΟΦΙ στο κύπελλο Ελλάδας και οι αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ αλλά και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό όπου και εκεί η ομάδα της Ιεράπετρας έμεινε αήττητη.

Έτσι, φτάσαμε στην 26η αγωνιστική, την τελευταία του πρωταθλήματος που οι ίδιοι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους και ορίζουν τη μοίρα τους. Χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το… δάχτυλο μας, εδώ που έφτασαν τα πράγματα και την διαμορφωμένη κατάσταση στην βαθμολογία, ο ΟΦΙ έχει πλεονέκτημα, πάει για δύο αποτελέσματα, όμως αυτό μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ εάν δεν προσέξει. Εάν δεν αντιληφθούν οι ποδοσφαιριστές του ποιους έχουν απέναντι τους και το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή τους. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Μάγγος και οι ποδοσφαιριστές του δουλεύουν σκληρά στην προετοιμασία έχοντας ως φιλοσοφία να κερδίσουν το Κυριακάτικο ντέρμπι. Δεν υπάρχει καθόλου, ούτε στην άκρη του μυαλού τους, η περίπτωση να προφυλάξουν τα… νώτα τους με αυτοσκοπό να διατηρήσουν την ισοπαλία. Ο προσανατολισμός είναι συγκεκριμένος, να έρθει η νίκη με σωστή προσέγγιση των δεδομένων του αγώνα, ανάλυση του αντιπάλου και προσαρμογή, όπως δηλαδή συμβαίνει μέχρι τώρα. Το κακό είναι ότι δεν υπολογίζεται ένας βασικός πυλώνας στο οικοδόμημα της ομάδας, ο Μπλέντι Μούτσα, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα με τον Αμπελακιακό και αποτελεί μια μεγάλη απώλεια στην αριστερή πτέρυγα.