Μια πολύ ωραία εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες από το  1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου στα πλαίσια της  σύμπραξης δύο προγραμμάτων- του περιβαλλοντικού «Οι Οικοδράστες» και  του πολιτιστικού «Everyone is different… Everyone is equal».

Από τις 31/3 έως 2/4/2019 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε  πολλά και σημαντικά προσκυνήματα, όπως το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσίου στη Μονή Σουρωτής, την Παναγία Σουμελά κοντά στο χωριό Καστανιά στη Βέροια, τον Άγιο Στέφανο στην Αρναία και τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα μοναδικός ήταν ο περίπλους του Αγίου Όρους με καραβάκι από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε ιερά λείψανα. Εκεί θαυμάσαμε και την ομορφιά της φύσης, η οποία είναι ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι  αλλά και το πλήθος των  μοναστηριών.

Παράλληλα, περιηγηθήκαμε  τους αρχαίους τάφους της Βεργίνας, τον παραδοσιακό οικισμό στην Αρναία, το λαογραφικό μουσείο, καθώς και το δάσος του Χολομώντα στην ορεινή Χαλκιδική. Στη Θεσσαλονίκη ανεβήκαμε στον Λευκό Πύργο, επισκεφθήκαμε την  εβραϊκή συναγωγή Μοναστηριωτών, τη Ρωμαϊκή Αγορά και  το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (Νoesis).

Τους μαθητές συνόδευσαν οι  καθηγήτριες: κ. Όλγα Πυθαρούλη, κ. Αναστασία Λασθιωτάκη, και  κ. Άννα Καραμανωλάκη.

Η Διευθύντρια

Όλγα Πυθαρούλη