Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Οι δυο ενστάσεις της αγοράς για τις 120 δόσεις στα Ταμεία –...

Οι δυο ενστάσεις της αγοράς για τις 120 δόσεις στα Ταμεία – Τι ζητούν εκπρόσωποι φορέων

Την εξαίρετη των εισφορών υγείας από τις οφειλές ζητούν εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών. Αντιδρούν και στην πρόβλεψη για εξαίρεση των ασφαλισμένων που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας τα χρέη.

Η ένταξη των εισφορών υγείας στις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και η εξαίρεση όσων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από τη ρύθμιση των έως 120 δόσεων, προκαλεί ενστάσεις από ομάδα ασφαλισμένων.

Αν και στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς χαιρετίζουν τις προωθούμενες διατάξεις ως μια ρεαλιστική λύση για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αντιδρούν σε επιμέρους προβλέψεις του σχεδίου νόμου. Όσο δε, αυτό καθυστερεί να κατατεθεί στη Βουλή, τόσο ελπίζουν ότι κάποιες από τις επισημάνσεις τους μπορεί να εισακουστούν.

Η κριτική στην προωθούμενη, ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, αφορά κατά κύριο λόγο την υποχρέωση των μη μισθωτών για καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αλλά και την εξαίρεση από την ρύθμιση, των αμφισβητούμενων οφειλών, για τις οποίες ο ασφαλισμένος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη.
www.euro2day.gr