Με την ανακοίνωση του συνδυασμού του απερχόμενου περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη προκύπτει αμέσως μια λογική σκέψη. Για να φέρει αποτέλεσμα ένας συνδυασμός που ζητάει την ψήφο των πολιτών χρειάζεται να μην αποτελείται από ανθρώπους που έχουν μοναδικό σημείο σύγκλισης την δυνατότητα εκλογής τους ενώ πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα είχαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και θέσεις και κατηγορούσαν τους τωρινούς συνυποψηφίους τους. Το στοιχείο της υποκρισίας δεν κρύβεται και είναι διαλυτικό για το αύριο.

Σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης και περιφερειακής ενότητας Λασιθίου δεν υπάρχει σημαντικό έργο να επικαλεστεί ο συνδυασμός του απερχόμενου περιφερειάρχη. Και μόνη η αποχώρηση της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου από τον συνδυασμό του και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο στελεχών του συνεργαζόμενου κυβερνητικού κόμματος δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά. Ακόμα και η αλλαγή του ονόματος του συνδυασμού τους από «Κρήτη πρώτη δύναμη» σε «Κρήτη η ζωή μας» σημειολογικά δείχνει αποποίηση του δικού τους παρελθόντος.

Ο δικός μας συνδυασμός «Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» στον αντίποδα, αποτελείται κατά τα 2/3 από νέα πρόσωπα χωρίς να λείπουν και δοκιμασμένοι άνθρωποι στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ενώ ο επικεφαλής υπ. Περιφερειάρχης μας έχει την δυναμική μιας μεγάλης αλλαγής για το νησί με ένα πρόγραμμμα αλλαγών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου, για να αυξηθούν οι ευκαιρίες και οι θέσεις εργασίας με ποιοτική και πολιτισμένη διαβίωση για όλους.

Σε αυτές τις εκλογές να δείξουμε την έξοδο σε όσους μας πήγαν πίσω. Να εμπιστευτούμε όσους φέρουν καινούργια αντίληψη.

Μανώλης Γ. Μενεγάκης

υπ. σύμβουλος π.ε. Λασιθίου

με τον συνδυασμό του υπ.Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη «Η Κρήτη Μπροστά»