Στον Μαραθώνιο του Παρισιού ο οποίος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής μαραθώνιους στην Ευρώπη και από τους μεγαλύτερους στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή είχαμε διπλή Λασιθιώτικη παρουσία, καθώς πήραν μέρος για πρώτη φορά οι Γιάννης Παπαφραγκάκης και Γιάννης Σπυριδάκης.

Έζησαν μια μοναδική εμπειρία καθώς πρόκειται για έναν γραφικό αγώνα μέσα στην όμορφη γαλλική πρωτεύουσα, περνώντας πολλά αξιοθέατα. Η γραμμή εκκίνησης βρίσκεται στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων περνούν από το περίφημο μουσείο του Λούβρου και άλλα όμορφα μέρη στο κέντρο του Παρισιού ακλουθώντας τον Σηκουάνα.

Ο Γιάννης Παπαφραγκάκης σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ανέφερε «Όλα πήγαν πολύ καλά και όπως τα είχαμε σχεδιάσει σε έναν από τους μεγαλύτερους Μαραθωνίους της Ευρώπης και του κόσμου με περισσότερες από 50.000 συμμετοχές. Ήταν ένας όμορφος αγώνας παρ’ ότι υπήρχε αρκετό κρύο και απολαύσαμε τη διαδρομή σε μια υπέροχη πόλη. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από την παρουσία μου παίρνοντας μέρος στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για τις πιο σημαντικές διοργανώσεις που έχω σκοπό να πάρω μέρος, όπως ο επόμενος αγώνας μου 110 χλμ. 10-12 Μαΐου που είναι ο 20ος επετειακός Ευχίδειος άθλος στους Δελφούς ο οποίος είναι βραδινός με εκκίνηση στις 12.00 το βράδυ και για πρώτη φορά θα περάσουν και μέσα από τις αρχαιότητες εξασφαλίζοντας σχετική άδεια».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σπυριδάκης είπε «Θεωρώ πως τα πήγα πολύ καλά σε σχέση και με τους άλλους Μαραθωνίους που έχω πάρει μέρος, καθώς παρ’ ότι είχα έναν τραυματισμό το τελευταίο διάστημα που με κράτησε για ένα μήνα χωρίς προπόνηση, τελικά φάνηκε πως αυτή η ξεκούραση μου έκανε καλό με αποτέλεσμα να βελτιώσω μάλιστα το χρόνο μου. Το Παρίσι είναι πάρα πολύ ωραίο για να αγωνίζεται κανείς, σε μια φανταστική διαδρομή με πολύ κόσμο δεξιά και αριστερά να σε εμψυχώνει, βλέποντας πολλά όμορφα αξιοθέατα και όλα αυτά σε βοηθούν να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, με το έντονο κρύο το οποίο έπρεπε να νικήσουμε καθώς ξεκινήσαμε με το θερμόμετρο σχεδόν στους μηδέν βαθμούς και να τερματίζουμε με δώδεκα, να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Σκέφτομαι να τρέξω και στον Μαραθώνιο της Αθήνας ξανά φέτος καθώς πέρυσι δεν είχα πάρει μέρος και σίγουρα θα συμμετέχω και στις δικές μας τοπικές διοργανώσεις που θα γίνουν στην Κρήτη».