Το εναρκτήριο λάκτισμα του προεκλογικού αγώνα, έδωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές Αντώνης Ζερβός, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη», εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο. Στο κέντρο, επί της οδού Κοντογιάννη, τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου Τίτος Ταμπακάκης και παρέστησαν μέλη του συνδυασμού και πολίτες που στηρίζουν την υποψηφιότητα και επανεκλογή του κ. Ζερβού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ζερβός κάλεσε τα μέλη του συνδυασμού να διεξάγουν ήρεμα και με χαμηλούς τόνους την προεκλογική μάχη και προσκάλεσε όλους την Κυριακή στις 11.30, στο ΡΕΞ, όπου θα κάνει τον επίσημο, συνολικό απολογισμό του έργου της πενταετίας, δίνοντας και το στίγμα των προγραμματικών στόχων του συνδυασμού του, για την επόμενη δημοτική περίοδο.

 

 

Είπε ο κ. Ζερβός«Απόψε – συν Θεώ – ξεκινάμε την προσπάθεια που άρχισε πριν πέντε χρόνια. Μια προσπάθεια που στόχο έχει να ξανακάνει τον Δήμο Αγίου Νικολάου πρωτεύουσα πόλη. Μια δημοτική Αρχή που να σέβεται ισότιμα όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, να σέβεται τους πολίτες, να είναι ανοιχτή στις προκλήσεις ώστε να αποκτήσουμε πράγματι το κύρος που κάποτε είχε ολόκληρο το Μεραμπέλλο.  Προσπαθήσαμε όλον αυτό τον καιρό, μέσα από τις ιδιαίτερες δυσκολίες που υπήρχαν σε όλη τη χώρα, και καταφέραμε να βγάλουμε το όνομα του Δήμου έξω από τα όρια του νομού Λασιθίου και της Κρήτης. Προφανώς μένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Μάχες δώσαμε πολλές. Τις περισσότερες τις κερδίσαμε αλλά μένει να κερδίσουμε και τον πόλεμο. Και ελπίζουμε ότι με τη συμπαράσταση όλων, την ψήφο των συνδημοτών μας, θα μας δοθεί η ευκαιρία πράγματι να κερδίσουμε τους στόχους μας. Εύχομαι καλόν αγώνα και αυτό που θα ζητήσω από όλους τους συνεργάτες είναι χαμηλούς τόνους… Δεν μας εκφράζουν οι φωνές. Στόχος μας είναι μέσα από τη δουλειά μας, τον ήρεμο λόγο, να καταφέρουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Χθες προβλήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα, επίσημα σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ για τη Σπιναλόγκα. Καταφέραμε και βγήκαμε έξω όχι μόνο από τα όρια της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού, με τον μεγάλο στόχο που βάλαμε ξεκινώντας την ένταξη της Σπιναλόγκας στην UNESCO. Και πιστέψτε με, είναι τεράστιο επίτευγμα το ότι το ολοκληρώσαμε και περιμένουμε πια, αφού υπάρχει η θετική παρουσία της κεντρικής κυβέρνησης, να ολοκληρωθεί ο στόχος, με την ανάδειξη της Σπιναλόγκας σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέτοιους μεγάλους στόχους θέλω να βάλω, τέτοιους έχουμε βάλει και οι συνεργάτες μου – οι παλιοί με την πείρα και οι νεώτεροι με τα φρέσκα μυαλά και τη διάθεση για δουλειά – κάναμε τα πρώτα βήματα. Ο συνδυασμός μας «Δικαίωμα στην πόλη», ανανεωμένος σήμερα κατά μεγάλο ποσοστό, αφού καταφέραμε να πείσουμε νέους ανθρώπους να έλθουν κοντά για να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά δημοτικής αρχής της πόλης, θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε τη συμπαράσταση και τη βοήθειά σας με όμορφο και ήρεμο τρόπο. Καλό αγώνα σε όλους μας».

NΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ