Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος διοργανώνει μία Έκτακτη Συνάντηση στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 20 Απριλίου ώρα 11 π.μ. έως 1 μ.μ, με θέμα «Μητρικός Θηλασμός, από το Α ως το Ω».

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στον ιδιαίτερο χώρο του Δημιουργικού Παιδότοπου «Το παιχνίδι της Χαράς», Γνώσεως 17  (έναντι εισόδου ΕΠΑΛ), Ξηρόκαμπος.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα στον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς.

Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ομάδες υποστήριξης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στον Βόλο, στη Δράμα, στη Ζάκυνθο, στην Ηγουμενίτσα, στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Λαμία, στο Μεσολόγγι, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στη Σαντορίνη, στις Σέρρες, στη Σπάρτη και στη Χίο. Υπάρχει επίσης ένα Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού στη Σύρο.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (LLLI) για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συντονίζοντας Μηνιαίες Συναντήσεις και υποστηρίζοντας τις μητέρες τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενώ πιο σπάνια τις επισκέπτονται αν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό. Η υποστήριξη που παρέχουν βασίζεται τόσο στην εμπειρία τους όσο και στην εκπαίδευση και στις γνώσεις που διαρκώς λαμβάνουν από τον Διεθνή Οργανισμό στον οποίο ανήκουν. Οι Σύμβουλοι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος απαντούν γύρω στα 5.000 τηλεφωνήματα και περίπου άλλα τόσα ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε χρόνο από μητέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οργανώνουν κάθε μήνα δωρεάν Συναντήσεις σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, όπου υπάρχουν Σύμβουλοι, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, για την ενημέρωση γονέων και επαγγελματιών υγείας σε θέματα γύρω από τον θηλασμό.

Το πρόγραμμα των Συναντήσεων όλων των Ομάδων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου http://www.lllgreece.org/synanteseis.

Οι Συναντήσεις των Ομάδων είναι ανοιχτές για όλες τις μητέρες που θηλάζουν ή ενδιαφέρονται να θηλάσουν τα παιδιά τους. Συντονίζονται από μία τουλάχιστον Σύμβουλο και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τις μητέρες να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και απόψεις. Η Σύμβουλος που συντονίζει, φροντίζει να διευκολύνει τη συζήτηση και να δίνει τις σωστές πληροφορίες όπου χρειάζεται.