Αγωνιώδεις ρυθμοί επικρατούν στη διοίκηση του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προλάβει να εγκρίνει εκδηλώσεις και αντίστοιχες δαπάνες, εντός τους τακτού χρονικού ορίου που ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο περί απαγόρευσης λήψης αποφάσεων που αφορούν δαπάνες ένα μήνα πριν από την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών!

Με αυτό ως δεδομένο, αλλά και επιπλέον το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η απαγόρευση αυτή επεκτείνεται και μετά τις εκλογές και μέχρι την ανάληψη της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), ουσιαστικά παγώνει κάθε λειτουργία των δήμων για τέσσερις μήνες, γεγονός που, αν τελικά, δεν υπάρξει σχετική διορθωτική ρύθμιση, θα προκαλέσει πολλές εμπλοκές σε διάφορα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου ολόκληρου και όχι μόνο στον πολιτιστικό ή αθλητικό τομέα.

Η προσπάθεια της διοίκησης του ΠΑΟΔΑΝ είναι να δρομολογήσει την έγκριση δαπανών που αφορούν το σταθερό και εν πολλοίς γνωστό «σκελετό» εκδηλώσεων που αποτελείται από τις «σηματωρούς» πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού για τις οποίες υπάρχει πλέον αποκτημένη οργανωτική εμπειρία. Εντούτοις, ακόμη και σ’ αυτές συναντάται αρκετή δυσκολία, ειδικά σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό, από τόσο νωρίς, του ακριβούς αριθμού των ατόμων που συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση, για τους οποίους επιβάλλεται η προέγκριση των δαπανών πληρωμής εισιτηρίων και διαμονής που είναι ονομαστική.

Η πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Ελπινίκη Γιατζάκη περιέγραψε χαρακτηριστικά το πόσο δύσκολο – αν όχι αδύνατον – είναι να σχεδιαστεί και προϋπολογιστεί σε τόση λεπτομέρεια για να εγκριθεί μέχρι 26 Απριλίου, κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο!!!

Ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης τόνισε τις διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα αυτό και απασχολεί όλους τους δήμους, οι οποίοι αντιδρούν και όπως άφησε να εννοηθεί ασκούνται πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει τροποποίηση της σχετικής διάταξης που επιβάλλει τις σχετικές απαγορεύσεις, πέραν του μήνα πριν και μετά τις εκλογές.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ