Την υποψηφιότητά της με το συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού ανακοινώνει η Μαρία Στρατάκη Μαυροφόρου.

«Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984. Η σχολική μου ζωήκύλησε στην Ιεράπετρα και σπούδασα στο Ρέθυμνο.

Κόρη του Γιάννη Στρατάκη, δημοσιογράφουπολιτικούσυντάκτη και της Δέσποινας Στρατάκη, υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Παντρεμένη με το Δημήτρη Γ. Μαυροφόρο, έχουμε αποκτήσει δυο γιους και κατοικούμε στην Ελούντα.

Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος ΔημοτικήςΕκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δίδαξα από το 2007 σε ιδιωτικό σχολείο και από το 2009 μέχρι σήμερα υπηρετώ ως δασκάλα στην δημόσια εκπαίδευση (20092010στο 2ο Δημοτικό Αγίου Νικολάου, 2011 2018 στο ΔημοτικόΕλούντας), ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι στην  Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου.

Διανύω τη δεύτερη θητεία μου ως Πρόεδρος τουΣυλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Μεραμβέλλου – Οροπεδίου. Υπήρξα Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Ελούντας. Το 20162017 ήμουν μέλος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λασιθίου.
Το 20122013, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ Ν.Λασιθίου και το τελευταίο διάστημα Γραμματέας της Τ.Ο του Κινήματος Αλλαγής  Αγίου Νικολάου.

Είμαι μέλος και υποστηρικτής του Ελληνικού τμήματοςτης Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ συμμετέχω διαχρονικά σεδράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και τοπεριβάλλον.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Δικαίωμα στην Πόλη, πέραν της τιμής που μου γίνεται,αποτελεί μια πρόκληση για να απαντήσω ακόμα και στην δική μου κριτική για την πόλη, να μπορώ να ζήσω την ευθύνη και την χαρά της δημιουργικής παρουσίας μου στον τόπο που ζω με τα παιδιά μου.

Ζούμε σε μια περιοχή με γεωγραφικές, ιστορικές και κοινωνικόοικονομικές ιδιαιτερότητες,  όπου με συλλογικά οράματα, συλλογικούς στόχους, με συλλογική προσπάθεια  μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε.

Επιθυμία μου να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ότι είναι εφικτό να αλλάξει, ότι μπορεί να γίνει καλύτερο.»

Μαζί συνεχίζουμε!!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ