Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Η κούπα της ΑΕ Νεάπολης και τα συγχαρητήρια της ΕΠΣΛ
Οι κέδροι της Χρυσής συνεχίζουν να ξηραίνονται
Χανιά: Έκλεψε σακίδιο και έκανε ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα
Εκδήλωση επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στην Ιεράπετρα
Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Επίθεση χάκερ στο Μητρώο Ονομάτων Internet που εδρεύει στο ΙΤΕ

Μια σοβαρή, και ταυτόχρονα μυστηριώδης ως προς τις ακριβείς προθέσεις των υπαιτίων, επίθεση χάκερ δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη το Μητρώο Ελληνικών Ονομάτων Internet που εδρεύει στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στο Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο των αγνώστων εισβολέων που έχει ως στόχο να επηρεάσει τη λειτουργία των Μητρώων Ονομάτων σε διεθνές μάλιστα επίπεδο.

Μολονότι οι συνέπειες της εισβολής χάκερ στο ελληνικό μητρώο ονομάτων βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει διαρροή προσωπικών δεδομένων, ωστόσο οι ιθύνοντες του τμήματος στο ΙΤΕ λαμβάνουν μέτρα προστασίας των ιδιοκτητών domain, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων με διευθύνσεις που καταλήγουν σε .gr και σε .ελ

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σταδιακή ενημέρωση των ιδιοκτητών ιστοσελίδων, μέσω ενημερωτικής επιστολής του Μητρώου Ονομάτων που αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι η επίθεση της περασμένης Πέμπτης έγινε ταυτόχρονα και σε άλλες χώρες. Ο σημαντικότερος κίνδυνος που προκύπτει από μια τέτοια ενέργεια – εκτός από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων – είναι ο έλεγχος των χάκερ ακόμη και του περιεχομένου των ιστοσελίδων στις οποίες αποκτούν πρόσβαση.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist