Από το Συνδυασμό «Σητεία Επιστροφή στο Μέλλον» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Νίκο Κουρουπάκη εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την Πέμπτη 25 Απριλίου έγινε συνάντηση στον Αθερινόλακκο με το σωματείο εργαζομένων του Α.Η.Σ για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους  και ιδιαίτερα, σε σχέση με την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας με τη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου.  Προηγήθηκε μια σύντομη συζήτηση, σε καλό κλίμα,  με τον διευθυντή του Α.Η.Σ. κο Μανακανάτα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά μελών του σωματείου, ότι σε πρόσφατη επίσκεψη υποψηφίου Δημάρχου, ελέχθη ότι για να στηριχθούν τα αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να ψηφίσουν τον εν λόγω Δήμαρχο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης εξέφρασε την αντίθεση του σε τέτοιες πρακτικές εκβιασμών και ζήτησε από το σωματείο να τηρήσει ουδετερότητα, ώστε, οι εργαζόμενοι να εκφραστούν ελεύθερα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Επίσης, ο κ. Κουρουπάκης εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματα του σωματείου και την ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας.