Στη βαρύνουμε σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, στις 26 Μαϊου, αναφέρθηκε με έμφαση ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λασιθίου της Ν.Δ., στο ΡΕΞ, στον Άγιο Νικόλαο.

Τόνισε ότι «το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα δρομολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις… Εάν η διαφορά θα είναι μεγάλη και η Ν.Δ. πολύ μπροστά, θα τον σύρουμε (τον Α. Τσίπρα) στις 27 Μαϊου στις εθνικές εκλογές θέλει δε θέλε και ας λέει αυτός για τον Οκτώβριο! Δεν έχει περιθώρια να σταθεί όρθιος και να κάτσει… Στις 26 Μαϊου η ψήφος δεν είναι χαλαρή… Δεν ψηφίζουμε απλά για την Ευρώπη. Το μήνυμα έρχεται στην Ελλάδα και πάει και στο εξωτερικό. Θα καταγράψουμε τη δυναμική της Ν.Δ. στην πορεία για τις εθνικές εκλογές και θα δρομολογήσουμε πολιτικές εξελίξεις», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να απέχουν, να πάνε σκεπτόμενοι και να ψηφίσουν.

«Τα κόμματα που κτίστηκαν με αντιμνημονιακή πορεία, σήμερα δεν έχουν λόγο να υπάρχουν… Γι’ αυτό και όσους έκαναν τότε λάθος επιλογές, εμείς τους ανοίγουμε την αγκαλιά μας και τους θέλουμε σήμερα ως ψηφοφόρους. Τους λέμε ότι είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Εσύ Κρητικέ που ψήφισες ΑΝΕΛ ή Ενωση Κεντρώων ή άλλο κόμμα,  και τώρα κατάλαβες το λάθος σου, έλα μαζί μας, στη Ν.Δ. να προχωρήσουμε! Να πάμε μπροστά, ν’ αλλάξουμε τη χώρα – την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το ήθος, όλα! Γιατί εμείς οι Κρήτες και ήθος και πολιτισμό έχουμε! Και δε δέχομαι ότι επειδή κάποιος είναι από τα… Σφακιά, μπορεί, έτσι, να τα βάζει με νταϊλίκι και μαγκιά με το οποιονδήποτε άτομο με ειδικές ανάγκες! Αυτός ο πολιτισμός δεν είναι πολιτισμός των Κρητών. Και μας δεν μας πρέπει τέτοιος πολιτισμός, τον καταδικάζουμε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης δείχνοντας τον αν. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη!

«Σε 20 μέρες ψηφίζουμε. Πρέπει να είμαστε όλοι όρθιοι, έτοιμοι να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στη νέα διαδικασία που δημιουργεί αυτή η ψήφος. Να βρείτε όλους εκείνους που ακόμη σκέφτονται τι θα ψηφίσουν ή που σκέφτονται να πάνε σε αποχή… Εκείνους που έχουν διάφορα ζητήματα και προβλήματα με τη Ν.Δ. αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να τα λύσουμε. Πρέπει να τιθασεύσουν τη στεναχώρια τους και να τους καλέσουμε να πάμε όλοι μαζί στην κάλπη στις 26 Μαϊου και να δώσουμε τη μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε όλοι ξανά σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουμε . Είμαι σίγουρος, τελικά, ότι στις 26 Μαϊου η νίκη θα είναι μεγάλη για τη Νέα Δημοκρατία. Και η νίκη της αυτή θα είναι για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία για την οικονομία και για τον τόπο, για όλους τους Ελληνες», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Αμυράς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλ. Μαρκογιαννάκης, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κομματικά στελέχη κ.α.. Παρέστη, μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Στην είσοδο του ΡΕΞ το παρών έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κοκκίνης ο οποίος χαιρέτισε τον κ. Μεϊμαράκη κατά την άφιξή του, αλλά αποχώρησε αμέσως χωρίς να παρακολουθήσει την ομιλία.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ