Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΕκλογές 2019ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΈνας στους δύο εκλογείς στο νομό Λασιθίου δεν πήγε χθες να ψηφίσει!

Ένας στους δύο εκλογείς στο νομό Λασιθίου δεν πήγε χθες να ψηφίσει!

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η κρίσιμη παράμετρος των χθεσινών επαναληπτικών εκλογών υπήρξε η αποχή αφού σε όλα τα εκλογικά τμήματα φάνηκε πως υπήρχε ζήτημα αύξησης της αποχής.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Δήμος Αγίου Νικολάου όπου περίπου 2.000 λιγότεροι εκλογείς προσήλθαν στις κάλπες σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Είναι ενδεικτικό πως στα εκλογικά τμήματα της πόλης του Αγίου Νικολάου εμφανίστηκε το φαινόμενο να υπάρχει μείωση της τάξης του 20% από τους ψηφίσαντες της πρώτης Κυριακής, ποσοστό που ανέβαζε κατακόρυφα την αποχή.

Το φαινόμενο αποτυπώθηκε και στα επίσημα στοιχεία δίνοντας 46,25% στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Μεγαλύτερη ήταν στην Ιεράπετρα όπου έφτασε στο 51,72% η αποχή, δεδομένο που μαρτυρεί πως η αποχή κυριάρχησε και στην εκλογική μάχη της Ιεράπετρας, όπου ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό στο νομό κι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γενικότερα στο νησί κατά την δεύτερη Κυριακή.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κρατήθηκε η αποχή στο Δήμο Σητείας όπου περιορίστηκε στο 45,42%.

Να σημειωθεί τέλος πως στα Χανιά η αποχή (54,55%) ήταν αρκετά μεγαλύτερη από τη συμμετοχή, ενώ στους υπόλοιπους Δήμους της Κρήτης εκτός Λασιθίου κυμάνθηκε σε αναμενόμενα επίπεδα και πάντως κάτω από 40%.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα