Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Νεκτάριος Ατσαλάκης 20 Χρόνια»

«Νεκτάριος Ατσαλάκης 20 Χρόνια»

Από

Ημερομηνία

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στο χώρο της μουσικής μας παράδοσης ο Λασιθιώτης λυράρης και τραγουδιστής με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο παρουσιάζει τις νέες του μουσικές συνθέσεις από τη δισκογραφική εταιρία «cretaphon» με τίτλο «20 χρόνια».
Τους στίχους υπογράφουν οι: Δέσποινα Σπαντιδάκη, Γιάννης Θεοδωράκης, Άρης Λαμπράκης, Μανώλης Κρητικόπουλος, Γιάννης Μπρόκος (Λουλούδης), Γιώργος Γαρεφαλάκης.
Ο Νεκτάριος Ατσαλάκης θεωρείται από τους πιο παραγωγικούς Κρητικούς καλλιτέχνες της γενιάς του και μετράει 7 δισκογραφικές δουλειές όλες από την δισκογραφική εταιρεία «cretaphon», πιστός στην παράδοση του νησιού μας.
Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει ο Γιάννης Χαρούλης, ο Γιώργος Μανωλιούδης και πολλοί άλλοι. Στην πορεία του έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Λασιθίου και πλέον ο Νεκτάριος Ατσαλάκης ακούγεται σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις εμφανίσεις του και τις δισκογραφικές του δουλειές.
Έτσι βάζει μέσα στις δουλειές του και παραδοσιακά τραγούδια από άλλες περιοχές, όπως συμβαίνει στη νέα του δουλειά, που περιέχει τραγούδι από τις Κυκλάδες και τη Μύκονο με τίτλο «Καντάδα στις Δήλες». Σεμνός και ταπεινός, ρομαντικός με τη μουσική του τόπου του, τον ενδιαφέρει, όπως έχει πει ο ίδιος, «η διαδρομή και όχι απόλυτα ο προορισμός», καθώς και η προβολή, η διάσωση και η μετάδοση της μουσικής μας κληρονομιάς. Τον χαρακτηρίζει το πάθος και η αγάπη για την Κρήτη σε κάθε μουσική του εμφάνιση.
Η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής του δουλειάς θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου Ανδρόγεω 2 στις 8 μ.μ.
Τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νεκτάριου Ατσαλάκη θα τη βρείτε σε όλα τα δισκοπωλεία και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της δισκογραφικής εταιρείας «cretaphon».

Πρόσφατα άρθρα