Πεζοπορία στα Μινωικά μονοπάτια του ιστορικού δάσους Κρούστα (βίντεο)

Την Κυριακή 2 Ιουνίου, ημέρα των επαναληπτικών εκλογών, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικόλαου «ψήφισαν» ομόφωνα πεζοπορία στο ιστορικό πάρκο του δάσους Κρούστα. Απολαύσαμε μια ξεχωριστή διαδρομή στην ορεινή περιοχή πάνω από το χωριό του Κρούστα, μέσα στο καταπράσινο και δροσερό δάσος, ένα από τα σπάνια πραγματικά δάση της Κρήτης.

 

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποκορύφωμα της διαδρομής μας η επίσκεψη μας στα εντυπωσιακά (αν και άγνωστα και αναξιοποίητα) κτίσματα αγροτικών εγκαταστάσεων και αγροικιών της Μινωικής Κρήτης. Ογκόλιθοι, που εντυπωσιάζουν με το μέγεθος τους, έχουν χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν κυκλικές αγροτικές εγκαταστάσεις και εκτεταμένοι περίβολοι που περικλείουν μεγάλα τμήματα γης. Η περιοχή του Κρούστα εποικίστηκε συστηματικά και αξιοποιήθηκε εντατικά πριν από 4.000 χρόνια. Στην Παλαιοανακτορική περίοδο (1900 – 1650 π.Χ.) κτίστηκαν πολλές απομονωμένες αγροικίες με κυκλικές κατασκευές, που αποτελούν ασυνήθιστο στοιχείο για την αρχαιολογία και τα ερείπιά τους εντυπωσιάζουν σήμερα.
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
https://orsian.blogspot.com/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.