Με αφορμή τις πρόσφατες αναλύσεις που διενεργήθηκαν στις παραλίες του Δήμου Σητείας, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο δίκτυο παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Νίκος Κοζυράκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματά τους.

Οι αναλύσεις έγιναν για το μήνα Μάιο στις εξής δεκαπέντε παραλίες: Δημοτική πλαζ Σητείας, Βάι, Κουρεμένος, Χιόνα, Κάτω Ζάκρος, Βουρλιά Ξεροκάμπου, Μεγάλη παραλία Ξεροκάμπου, Ερημούπολη, Διασκάρι, Ανάληψη Πεύκων, Λαγκούφα Ανάληψης, Λιμανάκι Γούδουρα, Μόχλος -Ξερός Τέρνια, Παπαδιόκαμπος, Ανάλουκας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Υδάτων Κρήτης -οι αναλύσεις αναρτώνται και στον πίνακα που βρίσκεται στην παραλία- με βάση τις τιμές των μικροβιολογικών παραμέτρων Intestinal enterococci <100 cfu/100ml και Escherichia coli <250 cfu/100ml,τα νερά κολύμβησης για όλες τις παραπάνω παραλίες του Δήμου κατατάσσονται στην υψηλότερη ποιοτικά κατηγορία που είναι τα νερά εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση, όπως αναφέρει και σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Δήμος Σητείας.

Άλλαξε η εικόνα της παραλίας Σητείας

«Η παραλία της Σητείας», σημείωσε ο κ. Κοζυράκης, «πλέον έχει μία τελείως διαφορετική όψη από αυτή που είχε πριν ένα μήνα. Πραγματικά είναι απίστευτο το πώς κατάφερε να πάρει η παραλία την σημερινή μορφή δεδομένης της κατάστασης που βρισκόταν και σήμερα να την απολαμβάνει ο κόσμος, οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της περιοχής.

Τα νερά είναι πεντακάθαρα, θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα του υγειονομικού ελέγχου των υδάτων, που έκανε η Υγειονομική Υπηρεσία ελέγχου υδάτων της Αποκεντρωμένης και είναι πάρα πολύ καλά για τις παραλίες της περιοχής του Δήμου μας. Έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και με βάση τις μετρήσεις χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας.

Εστιάζοντας στην παραλία της Σητείας, όπου είχαν ακουστεί διάφορα και είχαν δημιουργηθεί φοβίες ότι κάτι δεν πάει καλά, να τονίσουμε ότι τα αποτελέσματα είναι μηδενικά κάτι που δείχνει ότι η παραλία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης να επισημάνω ότι κάποιες φορές δημιουργούνται ενδοιασμοί και φοβίες, όμως θα πρέπει όλοι μας να ακούμε τους υπεύθυνους και να αποβάλλουμε φοβίες. Διότι αν εμείς οι ίδιοι αμφιβάλλουμε χωρίς λόγο τότε πόσο μάλλον οι επισκέπτες.

Είμαστε δε έτοιμοι να δεχτούμε και να αναρτήσουμε και την Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Σητείας και άλλες οκτώ του Δήμου μας κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος του μήνα.

Θα καταβάλλεται καθημερινά προσπάθεια να διατηρηθεί η παραλία καθαρή. Το ίδιο προβλέπεται αντίστοιχα και για τις υπόλοιπες παραλίες».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ