Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας
(θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο) Για άλλη μια χρονιά ο Άγιος Νικόλαος είναι ο οικοδεσπότης σε ίσως τη μεγαλύτερη και σίγουρα την πιο αναμενόμενη διοργάνωση SUP στην Ελλάδα. Με το «5ο «Agios Nikolaos on Sup Όρθια Σανιδοκωπηλασία»-EuroTour 2019» που θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο, συνεχίζονται στο δήμο Αγίου Νικολάου οι αθλητικές διοργανώσεις για ένα ακόμη καλοκαίρι που πλέον έχουν αποκτήσει όχι μόνο πανελλήνια αλλά και παγκόσμια εμβέλεια.

Έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τις προηγούμενες επισκέψεις τους στον Άγιο Νικόλαο και τη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις που έχουν προηγηθεί θέλησαν δεκάδες Έλληνες και ξένοι σανιδοκωπηλάτες (τα κορυφαία ονόματα του χώρου) να είναι και φέτος παρόντες, απολαμβάνοντας τις όμορφες διαδρομές στη θαλάσσια περιοχή του Μεραμπέλλου, διεκδικώντας παράλληλα και την πρωτιά στη μεγάλη διαδρομή Euro Tour, καθώς και φέτος υπάρχουν μεγάλα χρηματικά βραβεία ανά θέση, 2.500 ευρώ η 1η θέση, 1.500 η 2η, 900 η 3η, 600 η 4η και 500 η 5η για άνδρες και γυναίκες, εκτός από τα πολύ όμορφα και ιδιαίτερα αναμνηστικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους.

Η εκκίνηση της διαδρομής 15 χλμ. το Σάββατο θα δοθεί στις 16.00 από την παραλία του Blue Palace στην Πλάκα, με προορισμό τη λίμνη του Αγίου Νικολάου, περνώντας μπροστά από το Domes of Elounda, την παραλία της Ελούντας, τις Αλυκές και συνεχίζοντας προς Λενικά, Χαβάνια, Αμμούδι για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή εντός της λίμνης.  

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα είναι αυτά των Michael Booth, Leonard Nika, Leonard Nika, Fiona Wylde, Boris Jinvresse, Bruno Hasulyo, Amandine Chazot, Vinnicius Martins, Enzo Bennett, Noelani Sach, Tom Auber, Martin Vitry, Caterina Stenta, Susanne Lier κ.α.

 

Πρόγραμμα

Οι διοργανωτές ΔΑΕΑΝ και ΠΑΟΔΑΝ έχοντας πλέον την εμπειρία έπειτα από τα προηγούμενα «Agios Nikolaoson SUP» και τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων, έχουν ετοιμάσει και φέτος ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για την εκδήλωση, το οποίο σκοπό έχει να ενθουσιάσει τόσο τους συμμετέχοντες, όσο και τους θεατές, ντόπιους και επισκέπτες του Αγίου Νικολάου.

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής του Eurotour, θα ακολουθήσουν στον Άγιο Νικόλαο στις 18.00 παιδική επίδειξη ταχύτητας SUP με παιχνίδια Survivor στη Λίμνη και στις 19.00 για μεγαλύτερους, ενώ στις 20.30 έχουν προγραμματιστεί οι απονομές.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 11.15 διαδρομές σπριντ στη λίμνη και τεχνικές στις 12.30 μεταξύ της παραλίας στο Αμμούδι και του λιμανιού της ISA World SUP, για να πέσει η αυλαία στις 13.30 με τις απονομές, αλλά και ένα μεγάλο πάρτι.

Τη Δευτέρα όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια τα οποία θα παραδώσει ο περσινός νικητής του Agios Nikolaos on SUP και σπουδαίο σανιδοκωπηλάτης ο Αυστραλός Παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Booth, όπως είχε συμβεί και πέρυσι στην πλαζ του ΕΟΤ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή

19:0021:00 Athletes Registration

Επιτόπιες εγγραφές στα γραφεία της Μαρίνας Αγίου Νικολάου

Σάββατο

15:00-15:30 Checkin και παραλαβή τσιπ χρονομέτρησης στο Blue Palace 

15:30-15:45 Ενημέρωση αναβατών – Riders Meeting

16:00 Eurotour: Εκκίνηση Γυναικών

16:10 Eurotour: Εκκίνηση Ανδρών

16:1017:30 Kids FUN Registration in the Lake

Δηλώσεις συμμετοχής για την παιδική κατηγορία FUN

18:00 Kids Fun & Games in the Lake: παιδική επίδειξη ταχύτητας SUP με παιχνίδια στη Λίμνη

19:00 Fun Games in the Lake: επίδειξη ταχύτητας SUP με παιχνίδια στη Λίμνη

20:30 Απονομές Eurotour Pro & Amateur

Εν συνεχεία θα γίνει επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό των Έξω Λακωνίων όπου στις 21.00 θα υπάρχει το έθιμο του Κλήδονα με κρητική μουσική, γλέντι και χορό γύρω από τις φωτιές. Συγκρότημα Δημήτρη & Μιχάλη Κουνάλη. Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Σχολής Χορού Γιαννίκου-Ταμιωλάκη.

Κυριακή

11:00 Riders Meeting στη Λίμνη Αγίου Νικολάου

11:15 200m Sprints in the Lake – ISA World SUP Qualifiers

12:30 5 klm Technical SUP Games – ISA World SUP Qualifiers

13:30 Απονομές

Θα ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό “πολύχρωμο” φεστιβάλ με djs, live acts, εντυπωσιακά χορευτικά και happenings. Το Holi Fest Crete βάζει πλώρη για να χρωματίσει όλο το νησί το 2019!!! Μετά τη τεράστια επιτυχία του Holi Fest Rethymno έρχεται η στιγμή να συναντήσει για πρώτη φορά τους φίλους του στην Ανατολική Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο.

Δευτέρα

Ο τρομερός Michael Booth, ο μεγάλος νικητής του Agios Nikolaos On SUP 2018 Main Eurotour Event θα παραδώσει σεμινάρια (SUP Clinics) στις 24 Ιουνίου, στον Άγιο Νικόλαο!

*Το πρόγραμμα και οι ώρες των εκδηλώσεων εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθούν.