Πρεμιέρα κάνει αυτή την εβδομάδα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley κατηγορίας Masters, όπου έπειτα από μια σειρά αγώνων αρχής γενομένης σε Θεσσαλονίκη (28-30/6) και εν συνεχεία σε Αντίρριο (12-14/7), Αρχαία Ολυμπία (19-21/7), θα κορυφωθεί με τους τελικούς στον Άγιο Νικόλαο στο τέλος Ιουλίου (26-28/7).

Όπως έχει καθιερωθεί, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η συνέντευξη Τύπου των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Masters & Juniors μπιτς βόλεϊ 2019, εκεί όπου το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης. Στο πάνελ παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Δήμου Ναυπακτίας Ανδρέας Κοτσανάς, ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Vapona και ο Δημήτρης Στεφανάκης, εκπρόσωπος του χορηγού επικοινωνίας του πανελλήνιου σιρκουί fosonline.gr, ενώ παρόντες ήταν και αθλητές/τριες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Ο κ. Αλεξάκης στην ομιλία του ανέφερε: «Ο Άγιος Νικόλαος φιλοξενεί για 3η χρόνια τους τελικούς και τους σημαντικότερους αγώνες. Είναι περηφάνια για εμάς που είμαστε ενεργοί στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ εδώ και τρία χρόνια και αυτό φαίνεται με τις διεθνείς διακρίσεις. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να ανεβάσουμε τον πήχη. Βάζουμε κάθε χρόνο υψηλοτέρους στόχους. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύεται, από την πρώτη στιγμή και προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε βελτιωμένοι και ίσως μια πιο ευρύτερη συνεργασία. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να είναι στην Ολυμπιάδα και μέσα από τις διοργανώσεις οι ομάδες να βελτιωθούν. Ξεκινήσαμε δειλά- δειλά και κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε τις δράσεις μας. Η τραγωδία στο Μάτι μας τράβηξε λίγο πίσω, αλλά κάνουμε δράσεις. Ο Δήμος έχει τον αθλητικό τουρισμό, οι παράλιες είναι πλεονέκτημα και οι αθλητές αισθάνονται άνετα. Ελπίζουμε και φέτος με καινούργια πράγματα για να έχει περισσότερο κόσμο».

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ), δήλωσε: «Φέτος κάναμε τέσσερα masters λόγω των δύο διεθνών διοργανώσεων. Εύχομαι όπως πέρυσι να είναι ακόμα καλυτέρα τα πράγματα. Πλέον, είναι πολλοί οι αθλητές που έρχονται και παίζουν. Έχουν γίνει επενδύσεις από παράγοντες, αθλητές, Δήμους για την βελτίωση των διοργανώσεων. Εύχομαι καλούς αγώνες».

Στην ερώτηση για το που βρίσκεται η ανάπτυξη στα τζούνιορ και αν τα σωματεία βλέπουν το μπιτς βόλεϊ ως ένα ξεχωριστό άθλημα, ο Γ.Γ. Νεκτάριος Χαλβατζής απάντησε: «Ακόμα νομίζω δεν το έχουν καταλάβει. Νομίζουν ότι παίρνεις τους αθλητές και ότι χάνονται μετά. Οι αθλητές παίζουν μπιτς βόλεϊ και φτιάχνουν σώμα, πόδια και το χειμώνα στη σάλα παίζουν καλύτερα. Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις που γίνονται και τα παιδιά έρχονται δύσκολα. Περισσότερες διοργανώσεις γίνονται στην επαρχία και ιδιαίτερα στη Κρήτη. Δυστυχώς, λίγοι ασχολούνται, αλλά αυτοί που ασχολούνται το αγαπούν. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έχουν μεγάλες συμμετοχές, δηλαδή τα παιδιά παλιά ήταν δεκάδες, πλέον μετρούνται σε εκατοντάδες και έχουν ανοδική τάση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πορεία των εθνικών ομάδων, που αποτελούν πρότυπα και όσο ανεβαίνουν τόσο διευρύνεται και η βάση της».

Όλες οι διοργανώσεις Masters & Juniors υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Αττικής. Επίσημοι χορηγοί του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ MASTERS & Juniors 2019 είναι τα προϊόντα ARLA Protein, ο καφές φραπουτσίνο των Starbucks, τα προϊόντα VAPONA της Henkel Hellas και η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική. Χορηγός μετακίνησης είναι η Volkswagen και η GALA, ως επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού. Χορηγός επικοινωνίας είναι το fosonline.gr.