Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Θ. Χαριτάκης: Η σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων είναι χειρότερη από ποτέ, οι αρμόδιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (βίντεο)
Το «NIKO Seaside Resort» ανοίγει και υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες
Περισσότερες από 78.000 αιτήσεις σε 9 ημέρες στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης για αγορά και διασύνδεση POS
Παραιτήθηκαν ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Άγγελος Μπρατάκος
Ηχηρό μήνυμα Λασιθιωτών στο Συλλαλητήριο για την Υγεία
Από μικρό ξενοδοχείο στην Ελούντα ζητείται άτομο για προετοιμασία πρωινού
Κ. Καραταράκης: Στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ., να μείνουμε μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος (βίντεο)
Μ. Καλαϊτζάκης: “Ήρθε η ώρα να ακούσουν τον λαό του Λασιθίου”
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ από το Λασίθι: Τα Νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία να μετράμε την πληρότητα ή σούπερ μάρκετ να πουλάνε υπηρεσίες (βίντεο)
Η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΛ
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Εχουν σταλεί τα αναγκαία μηνύματα στην Τουρκία»

«Η Ε.Ε. περνά από τα λόγια στα έργα και μάλιστα στοχευμένα και χωρίς καθυστέρηση», δηλώνει στη Realnews ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι «ορισμένοι εταίροι ήταν πιο διστακτικοί ως προς τη λήψη δραστικών μέτρων και άλλοι στήριξαν τις προτάσεις μας με μεγαλύτερη θέρμη», όμως στο τέλος η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Παράλληλα, τονίζει ότι η Ελλάδα έχει στείλει όλα τα απαραίτητα μηνύματα στην Τουρκία ώστε να μην επιχειρήσει κάποια κίνηση στην περιοχή του Καστελλόριζου και εκτιμά ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αποβεί εναντίον της Ελλάδας κάποιο «παζάρι» μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Βλέπουμε ότι δεν αρκεί η λεκτική κριτική στην Τουρκία από την Ε.Ε. για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ποιες κυρώσεις θεωρούν Κύπρος και Ελλάδα ότι είναι απαραίτητες; Ποιες χώρες της Ε.Ε. αντιδρούν σε αυτές;

Η αξία της πρόσφατης απόφασης έγκειται ακριβώς στο ότι η Ε.Ε. περνά από τα λόγια στα έργα. Λήφθηκε, για πρώτη φορά, σαφής απόφαση για μέτρα, και μάλιστα στοχευμένα και χωρίς καθυστέρηση, ως απάντηση στην κλιμακούμενη, παράνομη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Τα μέτρα αυτά κυμαίνονται από τα απλώς οικονομικά μέχρι αυτά που αφορούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας ή και κυρώσεις σε εμπλεκόμενα πρόσωπα και εταιρείες. Το Συμβούλιο θα εξετάσει τις εισηγήσεις της Επιτροπής και θα αποφασίσει, ανάλογα με το πώς θα συμμορφωθεί η Τουρκία. Ως προς το τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας, είναι ορθό ότι ορισμένοι εταίροι ήταν πιο διστακτικοί ως προς τη λήψη δραστικών μέτρων και άλλοι στήριξαν τις προτάσεις μας με μεγαλύτερη θέρμη. Όμως, η απόφαση ήταν εντέλει ομόφωνη, γιατί τους πείσαμε όλους ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν συνιστούν απλώς διμερή διαφορά, αλλά αφορούν τα σύνορα, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της ίδιας της Ε.Ε.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist