Στο Ευρωκοινοβούλιο το χαρούπι, ο διατροφικός θησαυρός της Κρήτης
Από τις … Στροφάδες ο σεισμός “έφτασε” μέχρι το Ηράκλειο!
Αλλάζει ώρα την Κυριακή
Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ενδοοικογενειακή βία στο 2ο γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
Τσιόδρας: «Οι δύο υπουργοί έστειλαν το λάθος μήνυμα» – Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου
Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική
Τέλος οι παρατάσεις για τα POS, έρχονται πρόστιμα
Αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 29-3-2024
Να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο παλιό εθνικό δίκτυο ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Mήνυμα ΗΠΑ στην Άγκυρα για τη δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ: Είναι προκλητικό βήμα

Προκλητικό βήμα που δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  Μόργκαν Ορτάγκους την προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η αμερικανική διπλωματία επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πάγια θέσης της στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα διαμηνύοντας παράλληλα την ανάγκη διαλόγου και διαπραγματεύσεων στα πλαίσια μιας συνολικής διευθέτησης για το Κυπριακό.

Η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ως εξής :

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα από τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεώτρησης στα ύδατα της Κύπρου και την πιο πρόσφατη αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου  Yavuz στη χερσόνησο της Καρπασίας. Αυτό το προκλητικό βήμα δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία, να εντείνει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων και μεταξύ των περιφερειακών γειτόνων και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισότιμα και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist