Υπό την προεδρία του κ. Γιάννη Σκαρβελάκη συνεδρίασε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας. Συζητήθηκε η ανάκληση ή μη αποφάσεων του Δ.Σ. σχετικά με παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Σητείας για το έτος 2019, σε παραχωρησιούχους.

Το θέμα αφορά τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επί της χερσαίας ζώνης Σητείας και έχουν οφειλές προς το Ταμείο. Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι πολλές και ήδη τις τελευταίες ημέρες κάποιοι έχουν σπεύσει κι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση βάσει της δυνατότητας που υπάρχει από τη νομοθεσία. Ωστόσο κάποιοι δεν έχουν προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια.

Όπως αναφέρθηκε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τις παραχωρήσεις σε κάθε παραχωρησιούχο είναι μονομερείς πράξεις, μία ατομική στον καθένα. Ορισμένοι επαγγελματίες δεν έχουν ανταποκριθεί στη σχετική απόφαση και δεν έχουν καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση για το έτος 2019. Το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως για τελευταία φορά ώστε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου να προσέλθουν να καταβάλουν την δόση που έχει λήξει ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα τεθεί το ζήτημα ανάκλησης της άδειας παραχώρησης για το 2019 με ό,τι αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης όσοι δεν έχουν προσέλθει στο Ταμείο να υποβάλλον αίτηση παραχώρησης, θα πρέπει να το πράξουν μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ