Αρκετές φορές κάνουμε λόγο για τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του ΟΦΙ για να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει φυσιολογικά, έχοντας να αντιμετωπίσει μια απρόοπτη ζημιά στο οικονομικό σκέλος. Ακούστηκαν και ακούγονται πάλι διαφορά για τη δυσχέρεια, που όντως αντιμετωπίζει ο ΟΦΙ αυτή την στιγμή, αλλά επισημαίνουν ότι μπαίνει σιγά, σιγά σε μια τάξη. Η περιπλάνηση πέρυσι το καλοκαίρι δύο φορές στο παγκρήτιο πληρώνοντας νοίκι για να παίξει τους αγώνες με ΑΕ Καραϊσκάκης και ΑΟΧ-Κισσαμικό, τα συνεχή έξοδα σε μετακινήσεις για Καλό Χωριό, Γρα Λυγιά, Κουτσουρά κτλ, οι τρεις αγώνες που φιλοξενήθηκε η ομάδα στο «Περικλής Μελιδονιώτης και πολλά άλλα έφεραν οικονομική ζημιά της τάξεως των 50.000 ευρώ. Η διαχείριση ήταν δύσκολη, το ποσό δεν είναι αμελητέο αυτές τις εποχές, και θα μπορούσε εάν δεν υπήρχαν οι οργανωτικές-διοικητικές δομές, να έχει επιδράσει πολύ αρνητικά, όμως οι «ασπρόμαυροι» τη διαχειρίστηκαν με ορθολογικό τρόπο. Σίγουρα υπήρξαν οφειλές προς τρίτους, όμως η ομάδα λειτούργησε με αξιοπρέπεια και στο τέλος πέτυχε όλους τους εν δυνάμει αγωνιστικούς στόχους.

Ο φετινός σχεδιασμός παρά το παραπάνω πρόβλημα προχωράει κανονικά, οι εκκρεμότητες κλείνουν και ο ΟΦΙ προετοιμάζεται ώστε να είναι ισχυρός στο απαιτητικό και επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League. Η ανάγκη όμως για να περάσουν οι δυσκολίες πιο γρήγορα προϋποθέτουν την στήριξη του κόσμου, με τον τρόπο στην παρούσα φάση να είναι η αγορά μιας κάρτας μέλους.

Ο κ. Χηνόπουλος μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την αναγκαιότητα να στηριχτεί η ομάδα στην παρούσα φάση από τον κόσμο ηθικά και οικονομικά. Ο ισχυρός άνδρας του ΟΦΙ τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να αγοράσουν οι φίλοι όχι μόνο της Ιεράπετρας αλλά και του Νομού μια κάρτα η οποία είναι ανταποδοτική και το κόστος θα βγει από τις προνομιακές εκπτώσεις σε μαγαζιά κτλ.

«Κάνω, είπε ο πρόεδρος του ΟΦΙ, έκκληση προς τη φίλαθλη κοινωνία της Ιεράπετρας και του Λασιθίου γενικότερα, να σπεύσει άμεσα και να προμηθευτεί από τα γραφεία της ομάδας κάρτα μέλους. Με την κίνηση αυτή της αγορά μιας κάρτας, θα προκύψει ηθική και οικονομική βοήθεια, γιατί θα δώσει «φτερά» ψυχολογικά, στους ανθρώπους του συμβουλίου. Στοιχίζει 100 ευρώ για ένα χρόνο και με την κάρτα ο κόσμος θα μπορεί να κάνει τις αγορές του από επιχειρήσεις εντός Ιεράπετρας με προϊόντα σε προνομιακές εκπτώσεις που αρχίζουν από 10 και φτάνουν μέχρι και 50%. Επίσης θα έχουν και την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε Ιατρεία με εξετάσεις αιματολογικός, ακτινολογικός κτλ».

Ο κ. Χηνόπουλος ανέφερε στη συνέχεια ότι η «ομάδα μας αυτή την στιγμή προχωράει τη διαδικασία σύστασης ΠΑΕ, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ημέρες. Έχει μια οικονομική δυσκολία που κουβαλάει από πέρυσι, από την γνωστή υπόθεση της καθυστερημένης παράδοσης του γηπέδου με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούμε με επιπλέον έξοδα. Παίζαμε συνέχεια εκτός έδρας και παράλληλα κάναμε προπονήσεις επίσης εκτός έδρας. Έτσι, είχαμε μια ζημιά της τάξεως των 50.000 ευρώ. Αυτή η απρόοπτη δυσκολία μας δημιούργησε δυσχέρεια στο οικονομικό σκέλος, το οποίο ξεπερνάμε σιγά, σιγά, αλλά χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή την υποστήριξη, των ανθρώπων μας, των χορηγών μας και την αγορά μιας κάρτας μέλους από τον κόσμο. Κατά την άποψη μου είναι ανταποδοτική δίνει πίσω το ύψος του κόστους κάτι που αποτελεί κίνητρο για άμεση αγορά».