Αρχική Άλλα νέα Ελλάδα Η Αθήνα ανησυχεί για τους S-400…

Η Αθήνα ανησυχεί για τους S-400…

Το νέο «όπλο» του Ερντογάν είναι πιθανό να προκαλέσει δραματική ανισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, εκτιμούν επιτελείς  του Πενταγώνου.

Πολλοί έχουν σπεύσει να προβλέψουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει μπροστά του μια “καθαρή” τετραετία, χωρίς κάποια εκλογική αναμέτρηση ή άλλο προφανές εμπόδιο. Ο ίδιος έδειξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι έχει καταλάβει πως υπάρχει ένας “ύφαλος” στον οποίο το κυβερνητικό σκάφος, αν δεν προσέξει, μπορεί να προσαράξει, με κίνδυνο, ακόμη και να βυθιστεί. Ο “ύφαλος” δεν είναι άλλος από τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

To ρωσικό μεταγωγικό τύπου «Αντόνοφ 124», που μετέφερε το πρώτο φορτίο με τμήματα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Μουρτέντ κοντά στην Αγκυρα το απόγευμα της προπερασμένης Παρασκευής. Οι Τούρκοι τους έστρωσαν το κόκκινο χαλί. Οσο απρόθυμος και αν έδειχνε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ να τα σπάσει με την Τουρκία για το θέμα αυτό, ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει. Την περασμένη Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος, με ανακοίνωσή του, έθεσε την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35.
www.real.gr