Την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην διοργάνωση «Η στράτα του Ψηλορείτη», που περιλαμβάνει ανάβαση από τον Λάκκο του Μυγερού στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού στην κορυφή του Ψηλορείτη. Ακολουθούμε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει εκτός από την πεζοπορία και άλλες δράσεις.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να είναι μέλη του συλλόγου και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση (η ανάβαση στον Ψηλορείτη είναι από τις δυσκολότερες επειδή είναι απότομη). Ακόμη πρέπει να φορούν ορειβατικές μπότες και να έχουν καπέλο, αντηλιακό, σνακ, νερό και ηλεκτρολύτες όπως και τα προσωπικά τους απαραίτητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Αναχώρηση κατόπιν συνεννόησης στις 2.00 και άφιξη στον Μυγερό 5.00 το πρωί
  • Έναρξη ανάβασης 5.30 και άφιξη στην κορυφή μέχρι τις 9.30.
  • Έναρξη κατάβασης 10.00 και άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης 13.00
  • Υπάρχει η επιλογή να γευματίσουμε στον χώρο της εκδήλωσης ή σε ταβέρνα των Ανωγείων.
  • Άφιξη στον Άγιο Νικόλαο 5-6 το απόγευμα.

Η αναχώρηση την νύχτα είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να φτάσουμε έγκαιρα στην περιοχή, ώστε να ανηφορίσουμε στην κορυφή πριν ανατείλει ο ήλιος και κυρίως πριν αρχίσουν να επιστρέφουν οι πρωινοί πεζοπόροι (οπότε θα τους συναντούμε να αντίθετη κατεύθυνση στο μονοπάτι και θα δυσκολεύεται η ανάβαση μας).

ΑΡΧΗΓΟΣ: Σπυριδάκης Μανώλης

ΜΕΤΑΒΑΣΗ με δικά μας αυτοκίνητα. Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους πρέπει να συμμετέχουν στα έξοδα μεταφοράς με 10 €.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 6979 687576 (Παναγιώτης)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, εξοπλισμός, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερες πεζοπορίες στον Ψηλορείτη στο blog του Συλλόγου
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ