Κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα πέρασε από την τελευταία άκαρπη Γενική Συνέλευση για το μέλλον του ΑΟ Ελούντας που ουσιαστικά φέρνει το σωματείο να αδρανοποιείται με διαφαινόμενη αδυναμία δήλωσης συμμετοχής στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Λασιθίου, πρωτάθλημα και κύπελλο. Καμία εξέλιξη ή κάτι νεότερο δεν υπήρξε και δεν φαίνεται να ευαισθητοποιήθηκε κάποιος ή κάποιοι, προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση και να υπάρξει μια αχτίδα φωτός για τους Ελουντιανούς.

Μπαίνοντας πλέον στα τέλη Ιουλίου και με τις υπόλοιπες ομάδες να προχωρούν με σταθερές κινήσεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους, μιας και σε περίπου ένα μήνα όλες προγραμματίζουν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, φαίνεται δύσκολο να μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση για τους «κυανοκίτρινους», όμως δεν είναι και ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρξουν τα άτομα με θέληση να κρατήσουν «ζωντανό» τον ΑΟ Ελούντας σαράντα χρόνια μετά την ίδρυση του ως Κόρφος.

Τα ανοικτά ζητήματα σίγουρα είναι πολλά, όμως με καλή διάθεση μπορούν να αντιμετωπιστούν και η ομάδα να συνεχίσει τη δράση της, καθώς το κενό του ΑΟ Ελούντας θα είναι αναμφίβολα μεγάλο για το Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει και προς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στο δυναμικό των Ελουντιανών κάτι που όμως δεν θα καθυστερήσει προκειμένου να δουν και αυτοί το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.