Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Απριλίου
Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η προθεσμία για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών
Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η δεύτερη δόση – Οι προϋποθέσεις
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 25-4-2024
Έγινε ο αγιασμός στο ξενοδοχείο Elounda Beach
Μειώσεις επιβράβευσης δίνει ο ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου στους συνεπείς
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ποιος χρειάζεται ποιον και πως;
Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα ΑΟΑΝ – Προοδευτική 2-0
Μεταφέρθηκε τραυματισμένη γυναίκα από το φαράγγι του Ρίχτη
Στιγμιότυπα από τον αγώνα ΑΟΑΝ – Προοδευτική (βίντεο)
Ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας

Κλιμακώνεται ο εμπορικός «πόλεμος» ΗΠΑ – Κίνας μετά την επιβολή νέων δασμών από την Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι η «κακή συμπεριφορά» της Κίνας επί «δεκαετίες» προκάλεσε πολλά προσκόμματα στο «ελεύθερο εμπόριο» κι εξώθησε την Ουάσινγκτον να επιβάλλει δασμούς και να λάβει άλλα μέτρα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε εξάλλου πως η κυβέρνησή του εννοεί να συνεχίσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, που επισήμανε πως φέρνουν αποτέλεσμα.

Ο Πομπέο έκανε τα σχόλια σε μια εκδήλωση για τη νεολαία στην Μπανγκόκ στο πλαίσιο μιας συνόδου της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και μεγάλων δυνάμεων.

Η διατύπωση επικρίσεων από την αμερικανική κυβέρνηση στην Κίνα στο συγκεκριμένο φόρουμ της Μπανγκόκ έχει μετατραπεί σχεδόν σε συνήθεια, μολονότι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας διεξήγαγαν αυτή την εβδομάδα νέο κύκλο συνομιλιών για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις στη Σαγκάη.

Παρά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, η Ουάσινγκτον ανήγγειλε την επιβολή νέων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά από την αρχή του Σεπτεμβρίου.

Οι απειλές περί επιβολής επιπρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά δεν είναι σωστός ούτε εποικοδομητικός τρόπος να επιλυθεί η διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα για το εμπόριο, έκρινε σήμερα ο κορυφαίος κινέζος διπλωμάτης Ουάνγκ Γι, μία ημέρα μετά την αναγγελία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι επιβάλλονται επιπλέον δασμοί 10% στα εναπομείναντα εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισεκ. δολαρίων από 1ης Σεπτεμβρίου.
www,real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist