Στην τελευταία συνεδρίαση της παρούσας θητείας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο – τρεις ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού συμβουλίου -εγκρίθηκε η πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κρήτης έως και το Β´ τρίμηνο του 2019, εγκρίθηκαν 16 μελέτες που αφορούν έργα υποδομής και ανάπτυξης, καθώς και η εισήγηση για την υλοποίησης 4 ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σε κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Π.Σ. Γιώργος Πιτσούλης και κατά τη λήξη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησαν θερμά για την συνεργασία τις παρατάξεις και ολα τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης αναφέρθηκε στη συμβολή και στο έργο των αείμνηστων Αντπεριφερειαρχών Βιργινίας Μανασάκη και Κώστα Λαμπρινού, λέγοντας «κρίμα που δεν είναι κοντά μας. Πρόσφεραν πολλά και θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα».

Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης και ο κ. Πιτσουλης, μιλώντας στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφεραν, ότι ήταν επιτυχημένη και δημιουργική η συνεργασία και το έργο στην 5ετη θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ έκαναν λόγο για τη συμβολή όλων στο επίτευγμα του συγκρητισμού που έγινε πράξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ευρύτερα στους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους και στην κοινωνία. «Πετύχαμε πολλά με την καλή συνεργασία όλων και έτσι θα συνεχίσουμε. Τις διαφορετικές απόψεις στο συμβούλιο τις θέλουμε γιατί γίνεται σύνθεση και γινόμαστε πολύ πιο δυνατοί» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στη σημαντικότητα του έργου της Περιφέρειας, τόνισε οτι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη σωστή οργάνωση και τη συνεργασία όλων, παρότι, όπως ανέφερε, η κεντρική διοίκηση από το 2012 λόγω μνημονίων στέρησε πόρους ανω των 150 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης, πρόσθεσε οτι, στη νέα θητεία με τη συνεργασία όλων θα επιταχυνθεί το έργο της Περιφέρειας, ενώ ανέφερε ότι στον τομέα της εκτέλεσης των έργων και για θέματα όπως στις καθυστερήσεις των εργολάβων και την μη απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, θα εξεταστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες που μπορούν να μπουν για να προχωρήσουν τα έργα. Ανέφερε τέλος ότι υπάρχουν εργολάβοι που τίθενται έκπτωτοι και καθυστερούν τα έργα και αυτό θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου να υπάρχει νομική κάλυψη στην Αυτοδιοίκηση.