Ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτητων, Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας «Ιεράπυτνα» διοργανώνει την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 έξω από το «σπίτι του Ναπολέοντα», στην Ιεράπετρα (περιοχή Κάτω Μερά) και ώρα 8.00 μ.μ., εκδήλωση – ομιλία που αφορά τον Μέγα Ναπολέοντα και την επίσκεψη του στην Ιεράπετρα.

Στην εκδήλωση θα ομιλήσει η κ. Ξένη Δ. Μπαλωτή, Ιστορικός του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ανταποκρίτρια στην Ελλάδα του “Souvenir Napoleonien” (France).

Θέμα της ομιλίας: Με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, “Ναπολέων και Ελλάδα”.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των Κυρβείων 2019, και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ιεράπετρας.

Η Ξένη Δ. Μπαλωτή

Η ομιλήτρια γεννήθηκε στην Αθήνα, έκανε τις βασικές σπουδές της στην Ελληνο-Γαλλική Σχολή Saint-Joseph, τις πανεπιστημιακές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), στον τομέα Ιστορίας και ειδικεύτηκε στην Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία με τον καθηγητή Jean Tulard.

Εργάστηκε διαδοχικά στην Ακαδημία Αθηνών (Κέντρο Έρευνας Νεώτερου Ελληνισμού), στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, δίδαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Δημοσιογραφίας), υπήρξε εξωτερική εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε. και Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εκπροσωπεί στην Ελλάδα το “Souvenir napoleonien”. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο.