Στην τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου των Χανίων με το όνομα του εκλιπόντος πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, προχώρησε σήμερα η δημοτική αρχή της πόλης.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία μελών της οικογένειας του Μανώλη Σκουλάκη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και φίλων του εκλιπόντος.

Την απόφαση να δοθεί το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη στο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου της πόλης έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αναγνωρίζοντας «τις προσπάθειες του για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, όπου σήμερα φιλοξενούνται και οι δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας της πόλης».

Κατά την τελετή ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, δήλωσε: «Ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας και κατεδάφισε το Παλιό Νοσοκομείο, όπου ανεγέρθη το συγκεκριμένο κτίριο που σήμερα εξυπηρετεί ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας της πόλης των Χανίων. Με αυτό τον τρόπο αποδίδουμε τιμή στον Μανώλη Σκουλάκη. Αυτό το κτίριο έχει δύο συμβολισμούς: την ιδιότητα του Μανώλη Σκουλάκη ως γιατρού και ως υπουργού Υγείας και την παρουσία του ως δημάρχου, αφού επί των ημερών του ξεκίνησε αυτή η δομή».

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σταλεί για έγκριση στο υπουργείο Υγείας και, όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, θα γίνει και η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας.