Η τελευταία απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Κρήτης ήταν σημαδιακή.

Η επιτροπή Χωροταξίας της Περιφέρειας έδωσε έγκριση στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή «μαρίνας» στην ακτή του κόλπου του Αγίου Νικολάου στο Μεραμπέλο  όπου θα κτιστεί το τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα της ρώσικης εταιρείας MIRUM.

Μια μελέτη με πολύ σοβαρές ελλείψεις, χωρίς ακτομηχανική διερεύνηση, που μπορεί να προκαλέσει οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, εγκρίθηκε βιαστικά και στο πόδι για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των επενδυτών που έχουν τις ευλογίες  όλων των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, στη βουλή και στα τοπικά κρατικά όργανα.

Η έγκριση δόθηκε παρά την αντίθετη τεκμηριωμένη εισήγηση της υπηρεσίας της ίδιας της περιφέρειας και του ΤΕΕ-ΤΑΚ που επεσήμαιναν ξεκάθαρα τις ελλείψεις της μελέτης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αντιταχθεί συνολικά στην επένδυση γιατί δεν μπορεί να ανατίθεται η τουριστική ανάπτυξη στο μεγάλο κεφάλαιο. Καταψήφισε και τη μαρίνα που επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο ότι η εν λευκώ αποδοχή της επένδυσης από το ελληνικό κράτος, θα βλάψει με πολλούς τρόπους την περιοχή και τους κατοίκους.

Έκθετο απέναντι στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου και του Λασιθίου είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου που έδωσε θετική γνώμη για το έργο, με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με την προκλητική εύνοια στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, η περιφερειακή αρχή του κ.Αρναουτάκη σφράγισε τη λήξη της σημερινής και την έναρξη της επόμενης θητείας της.

 

Ορφανός Στέλιος

Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Λαϊκής Συσπείρωσης